יתרות גבוהות בחשבון הועד

  • דמי ועד הבית
    יצחק | 19/11/2023 20:56

    לאור העובדה שלוועד הבית שי זכות רק בעניינים השוטפים יש לי שאלה:

    מתברר שבקופת ועד הבית יש סכום של 13,000 ש"ח שנמצא בקופה כבר שנים ואין לו שימוש.

    זה בניין קטן ללא הוצאות גדולות וללא מעלית שאין באמת הוצאות מיוחדות

    האם לוועד הבית יש זכות להמשיך לגבות דמי וועד חודשיים ולנהל קופת חסכון? כי זה לא דמי שימוש שוטפים

    הערה: בסגו כזהשל בניין מספיק שיהיה בעתודה 3,000 שח למקרי חירום כמו שתימות וכו.

    • יתרות גבוהות בחשבון הועד
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 30/11/2023 12:30

      שלום יצחק,

      לאור נתוני השאלה החזקת סכום כה גבוה בחשבון הועד כנראה איננה מחוייבת.

      כדאי לערוך אסיפת דיירים, לקבל את כל המידע בעניין ההוצאות השוטפות ולקבוע מה שיעור דמי הועד המתאים בהתחשב בהוצאות הרכוש המשותף. בישיבה כזו אפשר גם לקבוע מה יעשה ביתרת הכספים - מה הסכום הראוי לקרן כזו, האם העודפים ככל שקיימים ישמשו להקטנת התשלום החודשי לתקופה מסויימת, האם ברצון הדיירים לעשות בעודפים שימוש כיום וכו'.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • לונה פארק
        יצחק | 09/12/2023 19:36

        תודה על תשובתך.

        אשאל כך- אין אסיפה ולא נקבע כלום בעניין ע"י הדיירים

        האם זה לגיטימי להשאיר יתרות גבוהות בקופה.

        עוד להבהיר

        אם זה בכלל נתון להכרעת הרוב. כי לדיירים זכות להכירע רק בענייםן השוטף לפי חוק מהקרקעין.

        לכן אז הרוב מכריע להשאיר את הסכום האם יש בכלל סמכות לכך  או לא?

        זה לא כמו שהרוב יחליט לפתוח לונה פארק בחצר (Aאינו ניהול שוטך של הבניין לפי חוק) שזה צריך החלטה של כל הדיירים כולם?