איך מגישים סיכומים?

  • הגשת סיכומים בכתב בנוגע להוצאות הליך משפטי
    אסף | 08/11/2023 02:20

    שלום רב.

    אשמח לקבל את תגובתך למספר שאלות שיש לי בנושא הבא. אני מתנצל מראש על האורך.

    אציין שאני הנתבע בתיק שמנוהל אצל המפקח על הבתים המשותפים.

    לאחר שהתקיימה ישיבת קדם-משפט, במהלכה ניתן פסק דין חלקי בעניין הסעד שהוגש במסגרת התביעה נגדי, המפקח הורה לצדדים להגיש סיכומים בכתב בנוגע להוצאות המשפט שהיו לכל צד במסגרת ההליך.

    בפסק הדין נכתב שהתובע יגיש את הסיכומים מטעמו, וחודש לאחר מכן יגיש הנתבע את סיכומיו, שזה השלב הנוכחי בו אני נמצא.

    1. ראשית כל, האם התובע יכול בכלל להגיש תגובה/תשובה לסיכומים שאני אגיש בנוגע להוצאות ההליך? אולי זה נקרא "סיכומי תשובה", לפי מה שקראתי. לצערי, די ברור לי שהתובע לא יישאר חייב, כמו שאומרים, וירצה להגיב את מה שיגיב לסיכומים שלי.

    אדגיש שלא מצאתי לכך התייחסות כלשהי בתקנות סדר הדין האזרחי, באותם סעיפים 151-157.

    2. האם התובע חייב להגיש למפקח בקשה מסודרת ורשמית למתן רשות להגיש מצידו תשובה לסיכומים של הנתבע ? האם הוא יכול להגיש בקשה כזאת רק מראש, כלומר לבקש את זה עוד במהלך הדיון, שכפי שציינתי התקיים כבר, או שהוא יכול גם לבקש רק עכשיו, בשלב שבו אני כאמור נמצא כעת לפני הגשת הסיכומים מטעמי?

    מה פרק הזמן, אם בכלל, שיש לתובע להשיב בטרם ייתן המפקח את פסק דינו בנוגע להוצאות ההליך?

    3. במקרה בו התובע אכן ישיב לסיכומים שלי, מה באפשרותי לעשות בנידון ?

    האם גם לי יש את האפשרות לבקש להגיב בחזרה לתגובה של התובע לסיכומיי, או שזה לא יהיה כמו משחק "פינג פונג" אינסופי, וזה יסתיים בסיכומי התשובה שלו? האם אני עלול להישאר עם מה שיהיה לי לומר בתגובה אליו ?

    4. במקרה בו התובע ישלח תשובה לסיכומים שלי אך מבלי שהוא ביקש קודם רשות מהמפקח לעשות זאת, וכמובן לחכות בהתאם להחלטה שיפוטית בעניין, מה ניתן לעשות מבחינתי בתגובה למהלך אפשרי כזה? האם עליי להפנות את תשומת לבו של המפקח לכך ?

    אודה מאוד להתייחסותך לשאלות. המשך שבוע שקט ככל האפשר.

    • איך מגישים סיכומים?
      עו"ד אבי קיסוס | 20/11/2023 20:38

      שלום רב,

      נא לפנות לייעוץ משפטי פרטני.

      בתקווה לבשורות טובות ולימים טובים יותר.

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד

      שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה
      טל': 073-7274466; מייל: aykisos@gmail.com