הגדרה של מכון כושר

  • קובץ מצורף קושי בביטול מנוי לסטודיו אימוני כושר
    ביטול מנוי למכון כושר | 02/11/2023 21:46

    שלום,

    בעלי עשה מנוי לסטודיו אימוני כושר לפני כמה חודשים.

    החתימו אותו על כל מיני טפסים שלא ניתן לבטל את המנוי לאחר 14 יום. התשלום היה חד פעמי מראש  עבור שנה.

    ב-7 באוקטובר, בעלי גוייס למילואים, וביקש ממני לבטל את המנוי,  מאחר והוא בתקופה בלתי מוגבלת במילואים, וגם כי הכנסתנו נפגעה בשל המילואים אז כדי להקל על ההוצאות.

    פניתי לסטודיו והם אמרו שאי אפשר לבטל, כי עברו 14 יום. כשאמרתי שיש את התיקון לחוק 37, שמחייב ביטול מנוי למכון כושר, הם טענו שהם לא מכון כושר אלא סטודיו לאימונים. ושכל ההסכם מעוגן על ידי עו"ד, וכך הם עובדים כבר 9 שנים.

    לי זה נשמע משונה, ואני אשמח לברר לגבי הזכויות שלי על פי חוק בעניין.

    ( מצרפת את הטפסים עליהם חתם בעלי)

    תודה רבה, אילה.

    • הגדרה של מכון כושר
      ליאור חאיק, עו"ד | 04/11/2023 20:50

      שלום

      להלן ההגדרות של מכון כושר:

      בחוק מכוני כושר מוגדר כך מכון כושר – מקום שבו מתאמנים במכשירים המפעילים את השרירים בתנאים של מאמץ גופני;"

      בחוק הגנת הצרכן להלן ההגדרה:

      מכון כושר" – כהגדרתו בחוק מכוני כושר (רישוי ופיקוח), התשנ"ד-1994, וכן מקום שניתנים בו שירותי ספורט או מועדון בריאות, לרבות שירותי בריכת שחייה, תרגילי התעמלות ועיצוב הגוף, מרחץ אדים או אמבט זרמים, והכול למעט חוג המבוסס על תכנית לימודים, שניתן להצטרף אליו בהרשמה מראש ולא ניתן להצטרף אליו במועד מאוחר יותר ולמעט מקום שניתנים בו שירותי בריכת שחייה בלבד, הפעילה בתקופה שאינה עולה על חמישה חודשים בשנה;

      לכן, על פניו, נראה שמבחינה מהותית מדובר במכון כושר ולכן הדינים הספציפיים חלים עליו.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com