תבייעה נגד עוסק שלא נמצא בישראל

  • תביעה נגד עוסק מורשה
    יוסף | 31/10/2023 18:05

    קיבלתי שירות מאדם שגר בחו״ל אבל עוסק מורשה בישראל

    שילמתי לו 5000 שקלים בהעברה בנקאית וקיבלתי קבלה עם מספר עוסק מורשה, התשלום היה בעבור בניית אתר והוא פשוט נעלם עם הכסף

    מבדיקה שערכתי מאז הוא סגר את חשבון הבנק ואין לו שום נכסים בישראל

    האם אפשר לתבוע אותו? במידה וכן וזכיתי בתביעה מה קורה אם אין לו איך לשלם כי אין לו חשבון בנק בארץ?

    • תבייעה נגד עוסק שלא נמצא בישראל
      ליאור חאיק, עו"ד | 04/11/2023 20:54

      שלום

      אפשר להגיש את התביעה בישראל אבל אתה עלול להיתקל בשתי בעיות.

      ראשית, עניין ההמצאה (מסירת) התביעה לנתבע.

      שנית, אם אין לנתבע נכסים בישראל כנראה שתיתקל בקשיים לגבות את החוב לאחר שינתן פסק דין ותפתח תיק בלשכת ההוצאה לפועל

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com