הגן סגור בזמן המלחמה

  • החזר תשלום גן פרטי במצב מלחמה
    יפעת | 23/10/2023 12:23

    שלום,

    לאור המצב הנוכחי במדינה, האם ניתן לדרוש החזר מהגן הפרטי על התקופה שאין מסגרת? יצויין כי אין אזכור בחוזה לגבי מצב כזה

    בנוסף,  לאור הנחיות פיקוד העורף כי יש צורך במרחב מוגן קרוב בכדי לחזור לפעילות סדירה, הגן עובר מקום ומתרחק בכ-10 קמ דרומה למבנה המאושר עי פיקוד העורף. כמו כן  הגן חוזר במתכונת מקוצרת עד השעה 16:00, בעוד שבחוזה במפורש מצויין עד השעה 17:00 .

    לאור זאת:

    1. האם אני רשאית לבקש החזר כספי (מאחר ואין פתרון אחר מהנהלת הגן) על השעה החסרה בכל יום?

    2. במידה ואני מעוניינת להפר חוזה ולעבור גן- האם אני נדרשת לשלם קנס כספי כפי שמופיע בחוזה? כי הרי הם הפרו את תנאי החוזה בכך ששינו למקום מרוחק יותר והורידו שעה או שמע הם מוגנים כי אנחנו במצב מלחמה

    תודה

    • הגן סגור בזמן המלחמה
      ליאור חאיק, עו"ד | 23/10/2023 14:48

      היי יפעת

      כל מקרה נבחן לגופו וההסכם הוא הבסיס החוזי. לכן, צריך לבדוק האם מתייחס למצב מלחמה. לפי דבריך אין התייחסות כזו.

      בקיץ 2006 פרצה מלחמת לבנון השנייה, שהביאה בין השאר לשיתוק חלקי של המשק ולסגירת והשבתה של גני ילדים בשל המצב שנכפה.

      הורי הילדים של גן חיפאי ביטלו את השיקים עבור שכר הלימוד של אותה התקופה. הגננת פתחה נגדם תיקי הוצאה לפועל ולאחר מכן הבירור עבר לבית המשפט.

      בפסק הדין, בית המשפט שם את הדגש על התנהגות הצדדים וקבע כי כאשר חל שינוי קיצוני בנסיבות הקשורות בחיובים הכספים כמו מלחמה קיימת חובה לפעול בתום לב. לכן - התעקשות הגננת כי הורה ישלם את התשלום כאשר הגננת אינה מספקת תמורה אינה תמת לב, מאחר ואם גישה זו הייתה נכונה, הורי ילדים קטנים היו נאלצים להסתובב עם ילדיהם ברחובות חיפה בתקופת מלחמה על מנת להגיע למקום שנכפה עליהם, דבר שאשר אינו סביר ואינו מתיישב עם מבחן ההיגיון והשכל הישר.

      לכן נקבע כי התנהגות הגננת, גורם מחנך, שביקשה לאלץ את הילדים לעזוב את הסביבה הבטוחה והמוכרת שלהם ולהגיע לגן כאשר ברקע ישנן אזעקות וקולות נפץ אינה מתיישבת עם חובתה לפעול לשמירת ביטחונם, ולכן מדובר בסוג של אטימות לב וחוסר רגישות.

      על כן, בית המשפט דחה את תביעת הגננת וחייב אותה בהוצאות ההורים.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • ביטול חוזה גן
        יפעת | 23/10/2023 16:32

        תודה על המענה המהיר.

        מה בנוגע לביטול חוזה וקנס כספי- האם אני מחויבת לשלם את הקנס כפי שרשום בחוזה על אף שיש פה הפרה של החוזה מבחינתם בנוגע למיקום ולשעת סיום של הגן?

        תודה,

        יפעת