התפתחות

  • דרישת חוב על דו"ח חניה לרכב שנמכר למסוך לפירוק
    ליאו | 27/09/2023 16:41

    שאלתי על זה כבר אבל אני אשאל יותר ספציפית.

    קיבלתי הודעה על חוב לעירייה על דו"ח על רכב ישן תקול, ללא טסט וללא ביטוח שמכרתי למוסך ובהמשך המוסך מכר אותו לפירוק. המוסכניק העמיד את הרכב על המדרכה בכניסה למוסך. בצילום של הפקח רואים את המוסך וגם שלט עם שם המוסך. לא קיבלתי שום הודעה על הדו"ח הזה עד שהוא הועבר לגביה ולא הייתה לי שום דרך לדעת על קיומו. הייתה להם גם כתובת נכונה שלי, גם מספר טלפון נכון שלי וגם אימייל נכון שלי, אבל הם פשוט לא הודיעו לי כלום עד שזה היה כבר עם קנס ובגביה. גם את הרכב כאמור מכרתי לפני זה, אז אם הם שמו משהו על השמשה, אף אחד לא סיפר לי על זה. באותו היום שקיבלתי את ההודעה הראשונה, הגשתי בקשה לביטול הדו"ח. מאז עברו כמעט חודשיים והבקשה עדיין בטיפול. צירפתי לבקשה צילום צ'ק מהמוסך שקיבלתי כתשלום על הרכב, אישור על ביטול הביטוח על הרכב לפני זה ועוד מסמכים שהיו לי. כשסיפרתי למוסכניק על הדו"ח, הוא צעק עלי שאני מפריע לו ומאז לא עונה לי לטלפון. היום קיבלתי הודעה על "דרישה מיידית לתשלום חוב". התקשרתי לעירייה ואמרו לי שהבקשה שלי עדיין בטיפול ושאם לא אשלם, עלולים לעקל לי את החשבון. מה אני אמור לעשות עם זה? מה החוק אומר?

    • התפתחות
      ליאו | 28/09/2023 17:45

      אחרי שהתעקשתי לקבל תשובה בשיחות עם העיריה אתמול והיום, קיבלתי היום תשובה. הם כתבו שלפנים משורת הדין הם ביטלו את תוספת הקנס על אי תשלום בזמן, אבל הם משאירים את הוצאות הגביה (31 ש"ח למיטב הבנתי). זה מופרך כי יש לי הוכחה מהדואר שהמכתב שלהם אבד ולא הגיע ליעדו, ולא הייתה לי שום דרך לדעת על קיום הדו"ח. הגשתי את בקשת הביטול באותו היום, בו קיבלתי את ההודעה הראשונה על הדו"ח, שהיה כבר עם תוספת קנס והוצאות גביה. כמו כן, הם לא מוכנים לבטל את הדו"ח עצמו, אלא רק לעכב את ההליכים כדי לאפשר לי לשלוח להם הצהרת נהג או זיכרון דברים. הבעיה היא שאין זיכרון דברים. יש רק צילום צ'ק שקיבלתי כתשלום, אותו צירפתי לבקשה המקורית, ורואים בצ'ק את אותו שם המוסך שמופיע בצילום של הפקח. בעל המוסך לא עונה לי לטלפון מאז שסיפרתי לו על הדו"ח, והתקשרתי אליו מלא פעמים. מה עושים?