האם ניתן לייצג באופן עצמאי?

  • יצוג עצמי במקביל לעו״ד במשפט פלילי
    לני מור | 26/09/2023 12:24

    האם נאשם יכול לייצג את עצמו במקביל ליצוג של הסנגוריה הציבורית? כי הסנגור הציבורי לא עושה כלום

    • האם ניתן לייצג באופן עצמאי?
      עו"ד אבי קיסוס | 27/09/2023 21:15

      שלום רב,

      הכלל הבסיסי הוא שכל אחד יכול לייצג את עצמו. יחד עם זאת, משפטים היא שפה מיוחדת שלא תמיד אנשים שאינם עו"ד מבינים אותה, ולפעמים הדברים שנאמרים בבימ"ש מתייחסים לכללים, חוקים, תקנות ופסיקות שהאזרח שאינו עו"ד (או עו"ד שאינו עוסק בתחום הרלוונטי) מבין או מכיר.

      סביר להניח שנאשם שיחליט לייצג את עצמו על אף שיש לו עו"ד יקבל "נזיפה" מבימ"ש עקב כך שיש לו סנגור, יחד עם זאת ניתן "לפטר" סנגור באישור בימ"ש. ככל שלטענתך הסנגור אינו פועל נאמנה (דבר שקשה לי להאמין שקורה) ניתן להגיש תלונה לסנגוריה הציבורית ולבקש החלפת סנגור.

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד

      שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה
      טל': 073-7274466; מייל: aykisos@gmail.com