האם זיוף פרוטוקול הוא עבירה פלילית?

  • ביקורת על שופט - האם עבירה פלילית?
    מוטי | 19/09/2023 16:08

    אם שופט זייף פרוטוקול ושיקר בהכרעת הדין, אך אין לי דרך להוכיח את זה מעבר לבדיקת פוליגרף(כי אני לא מקליט את דיון בית המשפט)

    • האם זיוף פרוטוקול הוא עבירה פלילית?
      עו"ד אבי קיסוס | 20/09/2023 17:04

      שלום רב,

      אני כותב את הדברים בזהירות רבה כי מדובר בהאשמה חמורה מאוד אשר יכולה להטיל דופי חמור בשופטי ישראל, ולכן אני עונה על השאלה הזו רק בצורה תיאורטית בלבד.

      לרוב, מיד עם סיום הדיון, כל הצדדים מקבלים העתק פרוטוקול הדיון. בד"כ כשלא נותנים פרוטוקול אז הפרוטוקול מוקלט ואז מוקלד. ניתן לבצע השוואה בין מה שניתן בסוף הדיון לבין הכרעת הדין ולבחון אם אכן נעשה זיוף. ניתן גם - אם יש יחסים קורקטיים עם הצד השני - לשמוע את דעתו על העניין. בכל חשש שכזה ניתן לפנות לנציב התלונות על השופטים אשר יכול לבדוק את הנתונים לעומק ולתת החלטה בעניין.

      חתימה טובה

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד

      שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה
      טל': 073-7274466; מייל: aykisos@gmail.com

      • אבל השופט זייף את הפרוטוקל באותה הזמן ולא שמתי לב
        המשך | 20/09/2023 18:06

        לא שמתי לב לזה

        האם מותר לי לפרסם את זה באינטרנט תוך כדי שאני מבקש מראש את תגובת השופט? למקרה שאתבע , האם אוכל לעבור בדיקת פוליגרף?