הסכם חלוקת עיזבון בין יורשים בגין דירה

  • הסכם אישי זכויות דירה
    אור | 18/09/2023 13:17

    שלום

    אני גר עם ההורה שלי בדיור ציבורי רכשתי מכספי שלי הבן את הדירה וכמובן הדירה נשארת על שם ההורה בטאבו, אני אפוטרופוס של ההורה שיש לו דמנציה ועשיתי הסכם אישי עם האחים שחתמו לי בתיעוד וידאו שהם מוותרים על הדירה ולא יהיה להם דרישה ממני ושההורה שיחיה עד 120 שאחר יעבור אלי הדירה הבעלות , הבנתי שאחרי זה בעתיד עוד יצטרכו לחתום בבית משפט אבל השאלה מה עושים במצב כזה והאם חתימת הסכם האישי שהמליץ לי עו״ד קביל בבית משפט בעוד העובדה שאני שילמתי מכספי מחשבוני על הבית? גם ההורה שיחיה כמובן עד 120 בעתיד הם יצטרכו לחתום לי בבית משפט גם

    תודה

    • הסכם חלוקת עיזבון בין יורשים בגין דירה
      עו"ד אורית אוחנה | 06/10/2023 10:58

      שלום אור,

      עשיתם הסכם חלוקת עיזבון וזה בסדר. לא חייבים לאשר בבית משפט, העיקר שמי שנכלל בהסכם הם היורשים עפ"י דין  או צוואה. בעתיד את ההסכם תגישו לרשם המקרקעין.

      בריאות!!

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com