החניית רכב מלווה נכה על המדרכה

  • עצירה/חנייה על המדרכה
    משתדל לשמור חוק | 13/09/2023 11:16

    ברשותי תג נכה כיוון שאחד מבני משפחתי הינם בעלי תעודת נכה.

    הסעתי אותו לחנות מסויימת, ולא היתה חנייה כלל בקרבת החנות.

    החניתי את הרכב על המדרכה, תוך שאני מקפיד להשאיר מרווח מספק להולכי הרגל לעבור בצד השני.

    בנוסף, נשארתי ברכב מונע, והמתנתי שיצא מהחנות.

    בזמן ההמתנה, עצר לידי רכב אזרחי, עם אדם בלבוש אזרחי, ואמר לי שיש לו תעודת שוטר, ושהוא מבקש יפה שאני אזוז אחרת הוא רושם לי דו"ח.

    הסברתי לו, שאני ממתין לנכה, ויש לי תג נכה ברכב, ושיש מקום לעבור לידי, והוא טען שלמרות כל זאת, זה אסור.

    1. האם הוא צודק באופן כללי, ואסור לעמוד ככה, למרות כל התנאים האלו?

    2. האם מותר בכלל לשוטר, שלא בתפקיד, לא בניידת, ולא במדים, לעכב אותי, או לתת לי דו"ח?

    • החניית רכב מלווה נכה על המדרכה
      יעקבי | 26/09/2023 09:13

      שלום למשתדל,

      1. על פי חוק חניה לנכים מותר לרכב נושא תו נכה לחנות במקומות מסויימים האסורים על נהגים ללא תו. (הפירוט בחוק).

      2. שוטר הוא שוטר 24/7 אף אם אינו במדים ואף אם אינו בניידת. מכאן שיכול לרשום דו"ח.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע