העברת קטין בית ספר בניגוד לדעת ההורה הפרוד

  • דיני משםחה
    משה | 08/09/2023 17:39

    שלום לאחרונה אנחנו נמצאים בבעית טראומטית הבת שלנו נפרדת מבת הזוג אחרי  שנים רבות.

    לשניים 3 ילדים 2 של הבת 1 של הבת זוג. הבת זוג החליטה לחזור בתשובה באופן מלא בעבר כבר ניסתה ללא הצלחה. לאחר כמה ימים שלא מגיע הביתה , הוציאה את הילד מבית הספר ורשמה אותו לדתי. לדעתע הילד בן 9 מבולבל ואינו מבין טוב או רע. הילדים נפגעים ואף בוכים דיבורים לא עוזרים.

    האמהות נמצאות בהסכם אימוץ חתום בבית המשפט. בבקשה עזרה.

    • העברת קטין בית ספר בניגוד לדעת ההורה הפרוד
      עו"ד אורית אוחנה | 02/10/2023 11:07

      שלום משה,

      מציעה שבתך תפתח הליך יישוב סכסוך ביחידת הסיוע של ביהמ"ש. (במקביל שתפנה לבית הספר ותטען כי לא קיבלו את אישור שני ההורים לרישום הילד וכי היא מתנגדת). לא הבנתי מהסיפור, אם הילד עדיין מתגורר עם בתך או לא. במידה שבת הזוג לשעבר מרחיקה את הילד/ים מבתך, ניתן לפנות במסגרת יישוב סכסוך לבימ"ש ולבקש הבטחת קשר עם הילד/ים. אם זה רק עניין של רישום לביה"ס - לאחר סגירת הליך יישוב סכסוך, אם לא צלח, ניתן יהיה להגיש לבימ"ש בקשה לצו מניעה בעניין ביה"ס ולנמק מדוע המהלך הוא בניגוד לטובת הקטין.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com