חתימה על ויתור וסודיות במסגרת הסכם פשרה

  • העירייה עשתה נזק , הפקיד הודה בביצוע והסכם פשרה
    גיל | 08/09/2023 14:40

    שלום רב.

    פועל של העירייה עשה נזק לביניין. מיד לאחר פנייה לגורם שעשה זאת. כבר באותה השעה לאחר ביצוע הנזק המחלקה, המנהל, של העיירה הודה ותיאר איך נעשה הנזק. אני כוועד הבית חיכיתי שיתקנו את הנזק במשך שלושה שבועות. יצרו רושם שיתקנו, אמרו לי להמתין. כך במשך שיחות טלפון רבות ובסוף נאלצתי לתקן בעצמי.

    לאחר מכן קיבלתי ממחלקת ניהול סיכונים כתב פשרה שהם למעשה בתמורה לקבלת סכום התיקון ששילמתי עלי לחתום שהם לא מודים באחריות ואף בנוסף רוצים שאני אשמור את הכל בסוד.

    שני הדברים לא מקובלים.

    א)  אני חותם על דבר שקרי אחרי שהם הודו ואף תיארו איך הם עשו את הנזק.

    ב) רוצים שאשמור את ההסכם בסוד שכנראה יש להם דבר מה להסתיר מהציבור. אני כראש הוועד של הרבה דיירים לא מסכים לא לפרסם זאת בקבוצת הווטצאפ ובמייל של הביניין. שאלתי אותם האם מותר לפרסם זאת בקבוצת הביניין והם ענו שלא.

    מה דעתכם? האם לתבוע אותם . יש לי הקלטה של המנהל של מחלקת העירייה מתאר איך הפועל שלו גרם לנזק.

    תודה.

    • חתימה על ויתור וסודיות במסגרת הסכם פשרה
      עו"ד גיל קראוס | 19/09/2023 18:51

      שלום רב,

      להסכם פשרה יש יתרונות וחסרונות, כאשר חלק מנושא הפשרה מול עירייה הוא אכן חתימה על שטר ויתור. אתה כמובן לא מחויב לחתום, אבל אז לא תהיה פשרה ותצטרך לנהל הליך משפטי על כל המשתמע מכך. צריך לקחת את העלויות של ניהול ההליך והזמן שכרוך בניהול הליך משפטי מצד אחד ומהצד השני לקחת בחשבון את ההתחייבויות האמורות במסגרת הסכם פשרה ולקבל החלטה מה עדיף בנסיבות העניין.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • תודה
        גיל | 19/09/2023 19:20

        לא מוצא לנכון לתת לעירייה להשאיר בסוד דבר כזה. זה אפילו גובר על האי רצון שלה להודות באחריות. לא מבין את העירייה? האם הסיבה שהיא מפחדת שישמעו שיש דברים שבטעות היא עושה נזק ומשלמת? האם זה בגלל שזה פוגע בסטטיסטיקה שלה על משהו? אם זה בטעות אז מה הבעיה להודות?

        כך שאני לא מבין מה כאן העיניין שלה להשאיר בסוד? אפשר הסבר?

        תודה.

        • דרישה לשמירה על סודיות
          עו"ד גיל קראוס | 21/09/2023 15:16

          בעיקרון זה מופיע אוטומטית בחלק גדול מהסכמי הפשרה. הרעיון בגדול זה למנוע תביעות נוספות או פסיקות נוספות נגד העירייה, בהסתמך על כך שבמקרה שלכם אישרו את הדברים. כלומר לא ליצור מצב מחייב עבור העירייה במקרים אחרים.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
          טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il