האם צריך להודיע על קבלת ייצוג?

  • ייצוג עורך דין אצל המפקח על הבתים המשותפים
    ליאור | 07/09/2023 23:43

    שלום רב.

    הוגשה נגדי תביעה למפקח על הבתים המשותפים. בכתב התביעה לא צויין אם התובע מיוצג על ידי עורך דין.

    1. אם התובע מתכוון לקחת עורך דין כדי לייצג אותו במשפט, האם חובה עליו ליידע את בית המשפט על כך מראש?

    2. מי צריך להודיע לנתבעים על ייצוג משפטי של התובע? התובע עצמו או מזכירות המפקח?

    3. אם התובע צריך להודיע על ייצוג, כמה זמן לפני המשפט עליו להודיע על כך ?

    4. האם כל מה ששאלתי לעיל תקף גם לגבי הצד הנתבע ?

    תודה רבה.

    • האם צריך להודיע על קבלת ייצוג?
      עו"ד אבי קיסוס | 13/09/2023 12:15

      שלום רב,

      1. לא בהכרח, ניתן גם במעמד הדיון (ניתן בכל שלב יחד עם כתב טענות הראשון שמגיש עו"ד לתיק בין אם זה לפני הדיון, במהלכו או אחריו).

      2. עו"ד המקבל את הייצוג, כאשר הוא מגיש מסמך למפקח הוא מחוייב לשלוח אותו לצד השני.

      3. כמו שכתבתי בס' 1 ניתן בכל שלב.

      4. כן.

      שנה טובה,

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד

      שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה
      טל': 073-7274466; מייל: aykisos@gmail.com

      • חידוד לשאלה שלי.
        ליאור | 15/09/2023 10:33

        ראשית, תודה רבה על המענה.

        ברשותך, ארצה לחדד את השאלה הראשונה שלי, כי אני לא בטוחה אם הבנתי עד הסוף את התשובה שלך.

        אני אתאר את המקרה הפרטני שלי: התובע הגיש נגדי תביעה בתחילה לבית משפט לתביעות קטנות, ולאחר שהתבררה שם חוסר סמכות עניינית שלהם לדון בתביעה - הוא הגיש תוך ימים ספורים את אותה תביעה בדיוק, עם אותם הסעדים ואותה הנתבעת, למפקח על הבתים המשותפים.

        בגלל שהתביעה המקורית הוגשה על ידו לתביעות קטנות, שם כידוע אין אפשרות לייצוג עורך דין, וכפי שציינתי הוא הגיש את אותה התביעה בדיוק, אחד לאחד, למפקח, אז הוא לא ציין בכותרת כתב התביעה האם הוא יהיה מיוצג. (במאמר מוסגר אני רק אציין שעורך דין סייע לתובע לנסח את כתב התביעה המקורי, אך זה כמובן לא ייצוג).

        אי לכך ובהתאם לזה, במקרה בו התובע לוקח במהלך החודשים עד הדיון עורך דין לייצג אותו אצל המפקח, האם אני לא צריכה לדעת על כך מראש וכמובן לדעת את פרטי עורך הדין? איזה מסמך הוא אמור להגיש לבית המשפט במקרה כזה בו אין שום אזכור מלכתחילה בכתב התביעה (כפי שנדרש בתקנות סדר הדין האזרחי) ועורך הדין הצטרף אליו רק בהמשך ?

        אגב, המסמך היחיד שנשלח בזמנו למזכירות המפקח היה בקשה של התובע לתיקון כתב ההגנה שלי, ואת זה הוא הגיש בעצמו ללא שום מעורבות עורך דין, אז אולי זה גם מרמז על משהו. רק אולי.

        האם התובע יכול פשוט להופיע לדיון עם עורך דין מבלי שכנתבעת ידעתי זאת מראש בוודאות וכמובן גם המפקח?

        אני מניחה שבעניין הזה לפחות של ייצוג, הנהלים אצל המפקח דומים כמו בכל בית משפט אחר.

        יש לי דיון מקדמי מיד לאחר החגים.