פיצויי פיטורים

  • עיכוב תשלום פיצויים
    פבלו | 29/08/2023 11:47

    התפטרתי בשל מעבר דירה מהמרכז לרמת הגולן. מגיע לי פיצויים בשל המרחק והמיקום שעברתי. החברה כבר חודשיים לא משלמת לי פיצויים כי חלק מההפרשות לפיצויים לחברת הביטוח לא נמצאים למרות שהחברה טוענת שנפרישה. חברת הביטוח וחברות העבודה מדברים ביניהם ואני מחכה ואי אפשר לדעת מתי ימצאו מה קרה. כבר חודשיים אני מחכה לפיצויים!!! מה אפשר לעשות? מותר להם לעכב תשלום פיצויים בגלל הסיבה הזו?

    • פיצויי פיטורים
      עו״ד שלום כהן | 30/08/2023 11:27

      שלום רב,

      בד״כ העברה מתבטאת במחשבי חברות הביטוח לאחר כמה חודשים.

      מי שזכאים לקבל את פיצויי הפיטורים או חלק מהם מתוך הביטוח הפנסיוני או מתוך קופת גמל אחרת שאליה שילם המעסיק את הפיצויים במהלך תקופת העבודה, עשויים להיות זכאים לפיצוי על הסכום שמגיע להם מקופת הגמל רק אם המעסיק לא הודיע לקופת הגמל בכתב, בתוך 15 ימים מהמועד לתשלום פיצויי הפיטורים, כי הוא מסכים לתשלומם.

      עם זאת, על פי פסיקת בית הדין הארצי לעבודה אם המעסיק המציא לעובד טופס 161 ושילם את הפיצויים תוך זמן סביר, העובד לא יהיה זכאי לפיצוי על הלנת פיצויי פיטורים גם אם חלפו 15 יום מסיום עבודתו.

      אולם היה ועדיין המעסיק מעכב את ההעברה יכול להיות שמדובר בהלנת כפסי הפנסיה והגמל. במקרה כזה מומלץ לפנות לעו״ד ולשלוח למעסיק מכתב התראה.