זכויות הירושה של ספק בת זוג שהיא עובדת זרה

  • זכויות לעובדת זרה
    מלי | 28/08/2023 14:10

    הגרוש בן 69 חי עם אוקראינית בת 40 שהגיעה לארץ לפני כ7 שנים בתור עובדת זרה לקשיש.אשרת העבודה   שלה הסתיימה לפני כשנתיים , הם לא נשואים ואין לה ת.ז. ישראלית ובטח לא אזרחות. לפני כשנה נולדה להם ילדה.

    יש לנו שני ילדים בני 42 ו 37                   הגרוש לא עשה צוואה.

    השאלה : האם אחרי מותו, היא זכאית להשאר בבית עם ביתה ,ואז הילדים שלי לא יקבלו את חלקם בבית.? עלי לציין שהבית היה של ההורים שלו , הוא קנה את חלקו מאחיותיו לפני כ10 שנים ובשנה האחרונה, הבית עבר שיפוץ גדול. כמו כן היא לא עובדת וחיה על חשבונו. ברור לי שלתינוקת, יש זכויות בירושה. כלומר שהבית והכסף יחולקו לשלוש שווה בשווה. אבל מה הדין של האישה הזו בתור נתינה זרה ?

    • זכויות הירושה של ספק בת זוג שהיא עובדת זרה
      עו"ד רוית טוב-לי | 11/01/2024 08:06

      מלי שלום,

      לצערי, שאלת הנתינות של אם התינוקת איננה רלוונטית.

      השאלה היחידה שרלוונטית היא האם אם התינוקת תחשב כבת זוגו של המנוח, או לא. הואיל והמנוח לא ערך צוואה יורשיו הם היורשים על פי דין הקבועים בחוק. משמעות הדבר היא שאם אם התינוקת תחשב כבת זוגו, היא תירש מחצית מעיזבונו, וילדיו ירשו את המחצית השנייה, בחלקים שווים (שישית לכל אחד). ואולם אם היא לא תחשב בת זוגו, ילדיו ירשו את עיזבונו, שליש לכל אחד.

      כדי להקטין סיכונים, נכון יהיה לפנות לעו"ד המתמחה בתחום, ולשקול להגיש כבר עתה בקשה לצו ירושה.

      בהצלחה,

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il