מתאים לפורום למשפט מנהלי , אבל אנסה לענות

  • השתלטות על חניה
    עמית | 28/08/2023 08:39

    שלום רב, במרכז מסחרי שכונתי, יש חניה פתוחה שמוסדרת ללקוחות המסחר.

    החניה מיקום החניה כאמור הוא גם מיקום הפריקה והטעינה של חנויות המסחר.

    יש לומר שפרט לחניית הנכים (שגם היא לא מסומנת כראוי, ללא תמרור אלא רק לפי סימון על החניה עצמה), פרט לחניית נכים, כל שאר החניות, מסומנות כהרגלן, ללא יוצא דופן, ואין שום שילוט מיוחד בכניסה לחניה.

    הבעיה היא כזו, אחת החנויות "ניכסה" לעצמה שלוש חניות, ושמה "שלטים" (דפי A4 בניילונית) שרשום שם, חניה אסורה, מיועד לפריקה, רכב זר יגרר. ועל מנת שלא יחנו שם הם מניחים ארגז פלסטיק של לחם על החניה עצמה.

    חשוב לציין, אין שום שילוט המורה על טעינה פריקה עבור החניות הללו ויתרה מכך, הן מסומנות כמו שאר החניות במתחם, רגילות לחלוטין.

    ובנוסף לכך, יש גישה ייעודית לפריקה והובלה מהמדרכה.

    להם זה יותר נוח פשוט להשתלט על החניה.

    השאלה היא, האם הם יכולים ככה להשתלט על החניה באופן כזה? ואף להתקשר למשטרה במידה ומישהו חונה שם? (למרות העובדה שהחניות הללו לא מוצמדות לעסק בטאבו, בבדיקה שנעשתה - ויתרה מכך, העסק שוכר את הנכס שהוא מתפעל אותו).

    • מתאים לפורום למשפט מנהלי , אבל אנסה לענות
      עו"ד חנה דוד | 28/08/2023 12:14

      שלום עמית

      מה שלומך?

      בוודאי שלא. אם החניות לא שייכות לחנות, אין שום סיבה שחנות תשתלט עליהן. המשטרה צריכה לאפשר את החניה לכולם. מציעה שתפנה לעירייה במכתב ותבקש לאכוף את ההשתלטות הבלתי חוקית של החנות. תראה מה תשובת העירייה ולפי זה תפעל.

      ממליצה לפנות לפורום משפט מנהלי לשאלות נוספות.

      בברכה,

      חנה דוד, עו"ד
      מנהלת פורום דיני תעבורה

      בית הדפוס 12, ירושלים.
      טלפון: 050-4708166 ; מייל: hanny5462@gmail.com

      • האם תקנה 152 (א) לא נותנן מענה ישיר?
        אלעד. | 14/09/2023 21:18

        "לא יניח אדם על פני הדרך, ולא יגרום לכך שיניחו עליה, כל דבר העלול לסכן, להפריע או להטריד את עוברי הדרך או את כלי רכבם, או לפגוע בהם באופן אחר; ואם עשה כן, או אם דבר כאמור שבהחזקתו או שהונח בשבילו על פני הדרך נמצא על פני הדרך, יסלק אותו מיד מעל פני הדרך."