חניה על סימון איקס הצמוד לחניית נכים

  • חחניה של רכב נכה בחניה של מעלון
    אלינה | 23/08/2023 23:49

    חניתי עם רכב נכה על האיקס של רכב עם מעלון. קיבלתי קנס של 1000 שח. מדובר בתחנת רכבת בנימינה שבה אין אפשרות לרדת עם מעלית לרציפים האמצעיים, אלא אם כן קובעים מראש עם אחראי התחנה. מעולם לא ראיתי רכב עם מעלון חונה ב3 החניות שמיועדות למעלון, אבל להם לא נותנים קנס.יש אפשרות לבטל את זה איכשהו?

    • חניה על סימון איקס הצמוד לחניית נכים
      יעקבי | 24/08/2023 11:42

      שלום אלינה,

      ראשית לציין כי עצם החניה על איקס הצמוד לחניית נכים היא מעשה מקומם וומרגיז ועל כן ראוי לענישה.

      לא מובן לי עניין הרציפים ומה זה קשור לחניה.

      שנית, האיקס המסומן על הכביש הוא תמרור בפני עצמו (=תמרור 820) והקנס למי שלא מציית לתמרור זה הוא 250 ש"ח.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע

      • חניה באיקס
        אלינה | 24/08/2023 12:08

        אתה לא מתגורר כאן ולכן אין לך מושג כמה מרגיז זה שהתחנה שהיא בעצם לא נגישה, מתוך 10 חניות נכים, 3 מיועדות למעלון. אני נכה בעצמי אם הייתי חונה בחניה עצמה, לא הייתי מקבלת קנס. ראיתי לא פעם ולא פעמיים נכים " רגילים" חונים שם. נכון, עשיתי טעות. עכשיו, האם אפשר לערער על גובה הקנס על סמך זה שזה איקס?