התליית רישיון נהיגה

  • נהיגה ללא קורס רענון
    גלית | 23/08/2023 11:51

    לבתי נודע בחלוף 6.5 שנים מקבלת רישיון נהיגה, שהייתה צריכה לעבור קורס. לא קיבלה הודעה.
    מה ההשלכות  הריאליות לנהיגתה, עד הקורס שקבעה עוד כשבועיים, עם או בלי קרות אירוע בתקופה זו..תודה לתשובה סבלנית

    • התליית רישיון נהיגה
      עו"ד דוד אריכא | 23/08/2023 13:19

      גלית שלום,

      מכיוון שאינני יודע את הנתונים המלאים ישנם שני מצבים אפשריים שבגללם/בגינן הבת שלך מחוייבת בקורס רענון/ נהיגה מונעת והם:

      א- חלוף 5 שנים מאז הוצאת רישיון (לדעתי מדובר בזה) כל נהג מחוייב בקורס רענון הואיל וחלפו 5 שנים.

      ב- צבירת נקודות- מעל ל12 נקודות נהג מחויב בקורס נהיגה מונעת.

      לעניין הנהיגה תשומת ליבך לכך שיכול והרישיון נמצא בהתליה בגין אי ביצוע הקורס לכן המלצתי היא לקבוע תור למשרד רישוי ולבקש רישיון זמני עד למועד הקורס. אומנם נהיגה כשהרישיון בהתליה לא נחשבת לנהיגה בזמן פסילה אך מי שנוהג בהתליה איננו מבוטח על כל המשתמע מכך.

      בברכה,
      דוד אריכא, עו"ד
      מנהל פורום דיני תעבורה

      הרב רפפורט 3, כפר סבא
      טלפון: 052-6385549 ; מייל:davidaricha.law@gmail.com