הסרת דירקטור ובעל מניות מרישומי רשם החברות

  • הסרת דירקטור ובעל מניות
    אלי | 20/08/2023 13:30

    שלום רב ,

    בשנת 91 הייתי בעל מניות רגילות 45 , ( לא מניות הנהלה ) וחבר דירקטוריון בחברה בע"מ

    שותף מס' 1 החזיק ב 100 מניות מסוג נדחות בהחזקה רגילה

    שותפים מס' 2 ו -3  החזיקו כל אחד ב 45 מניות רגילות ועוד 5 הנהלה

    בשנת 92 חתמתי על הסכם עם החברה ועם שותפים 2 ו -3  ובו הודעתי על התפטרותי מהחברה ועל העברת המניות לשותפים מס' 2 ו - 3 , ובהסכם נכתב כי מרגע חתימתו אין לי כל מעמד בחברה וכל הזכויות והחובות שיווצרו בעתיד יועברו לשותפים 2 ו - 3

    כיום , 22 שנים לאחר מכן , קיבלתי מכתב מרשם החברות - המודיע לי שאני רשום בחברה כדירקטור ושהחברה הפסיקה את פעילותה הכלכלית אך לא פעלה לפירוקה ברשם החברות

    ככל הנראה , החברה לא דיווחה בזמנו על ההסכם , ולא הסירה את שמי כבעל מניות וכדירקטור       ככל הנראה החברה אינה קיימת ולפחות שותף 1 אינו בין החיים , ועל פי הרישום הוגש דוח שנתי אחרון ב - 2015 , אך מאז הצטברו חובות אגרה , שככל הנראה הרשם מבקש לגבות מהדרקטורים

    האם בסמכות הרשם - להסיר אותי כדירקטור וכבעל מניות - לאור ההסכם שיש בידי משנת 92      על אף שהחברה לא פעילה , וככל הנראה לא נתנה דיווח כלשהו לרשם בעניין זה

    אשמח לעצתכם , תודה

    • הסרת דירקטור ובעל מניות מרישומי רשם החברות
      עו"ד משה כאהן | 20/08/2023 13:38

      ככל שפנייה לרשם החברות לא תניב פרי, יהיה עליך לפנות לביהמ"ש

      בברכה,

      משה כאהן, עו"ד
      מנהל פורום דיני חברות

      ויצמן 2, ת"א
      טל': 03-6914775; מייל: mk@kahn.co.il