פירוט אופם חישוב סכום פנסיית נכות

  • הודעת תשלום מקרן פנסיה לגבי תביעת אובדן כושר עבודה
    צחי | 19/08/2023 10:47

    קרן פנסיה שילמה סכום רטרואקטיבי בגין אובדן כושר עבודה.

    1.האם הודעת התשלום צריכה לכלול חישוב הסכום באופן מפורט וצריכה לכלול חישוב ריבית והצמדה וכולי.  מה צריכה לכלול הודעת התשלום? ואיפה נמצא הכלל או החוק המחייב שהודעת התשלום תכלול חישוב מדוייק ותהיה מפורטת?  האם יש חוזר מפקח המתייחס להודעת תשלום?

    2. האם תקנות מס הכנסה מחייבות את קרן פנסיה או שחוזר המפקח חזק יותר מתקנות מס הכנסה בנוגע להודעת התשלום?

    תודה רבה

    • פירוט אופם חישוב סכום פנסיית נכות
      עו"ד מיטל ירון | 23/08/2023 11:39

      שלום צחי,

      קרן הפנסיה צריכה לפרט את אופן החישוב. בפועל, הדבר לא נעשה. קרן הפנסיה מסתפקת בציון השכר הקובע אך לא מפרטת את אופן החישוב.

      אופן החישוב קבוע בתקנון קרן הפנסיה (קיימות 3 אפשרויות לחישוב הסכום כאשר הסכום הגבוה מבין ה- 3 אמור להיות השכר הקובע).

      ישנו חוזר מפקח על הביטוח שנקרא "יישוב תביעות וטיפול בפניות הציבור" ויש בו התייחסות לענין הפירוט הנדרש.

      לא הבנתי את שאלתך השניה בנוגע להודעת התשלום. באופן עקרוני לחוזרי המפקח על הביטוח יש מעמד מחייב אבל ייתכן שהתקנות גוברות.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law