התנהלות בתביעת נזקי גוף

  • זכויות שלי לפי חוק? תאונת גוף
    אברון | 14/08/2023 02:47

    שלום, נפצעתי בזמן נסיעה בדלת של הרכב, סבלתי מכאבים כשנה עם בדיקות וטיפולים. רוצה להגיש תביעת נזק גוף (נגד חברת הביטוח).

    מה הזכויות שלי!

    1. מה מותר לעו"ד מבחינת עלויות טרחה? האם אני חייב לשלם מקדמה כלשהי? או רק בסוף התביעה? פתיחת תיק? וכו ???

    2. האם מותר לעו"ד לבקש גם טרחה של 800 ש"ח + גם 15% מהפצויים בסוף? לפי חוק זה חוקי או צריך פחות?

    3. האם אני חייב גם לעבור תהליך בדיקות רפואיות נוספות ? חוץ ממה שעשיתי ? כאילו בדיקות שהנתבע מבקש או בית המשפט? יש דבר כזה ? ומי חייב לשלם את עלות הבדיקות? (אם כן מנסיון שלכם מה עלות הבדיקות?)

    4. האם עו"ד חייב לעדכן אותי בהצעות של הנתבע (חברת הביטוח)?

    5. אם עו"ד לא מעביר לי קבלות על תשלומים טרחה וכו - זה חוקי ?

    6. כמה זמן בערך זה אמור לקחת? שמעתי שמקרים עברו 7 שנים זה הגיוני?

    • התנהלות בתביעת נזקי גוף
      עו"ד תומר ששון | 15/08/2023 14:56

      ככל ומדובר בנזקי גוף אשר מקורם בתאונת דרכים, האחוזים קבועים בחוק, 15% אינו סכום אשר קבוע בחוק. כמו כן מותר לעורך הדין לגבות תשלום על פתיחת תיק וכמובן אגרת בית משפט. בדיקות יש לבצע במסגרת קופת חולים,, כאשר מוגשת התביעה מבוקש למנות מומחה מטעם בית המשפט שיבדוק את מצבך, בדרך כלל, ותלוי בטיב החומר הרפואי בית המשפט מנה מומחה במימון הנתבעת. ככל ושילמת לעורך הדין זכותך לבקש קבלות. תביעה לנזקי גוף אורכת זמן, ומשתנה בין תיק לתיק, יחד עם זאת 7 שנים אינו זמן סביר

      בברכה,

      תומר ששון, עו"ד
      מנהל פורום תאונות דרכים

      שלומציון המלכה 18, ירושלים
      טל': 050-7947421; מייל: tomer3630@gmail.com