תקופת התיישנות - עילה מתחדשת

  • עילת תביעה מתחדשת בכפוף להתיישנות מיום התביעה
    אבי | 12/08/2023 22:19

    בעניין פיורסט ( בארצי לעבודה ובבגצ)נקבעה הלכה, ציטוט ההלכה :

    "שיטת חישוב השכר הקובע הוא עניין תקנוני, שאינו נוגע לנתוניו האישיים של החבר. הוראת תקנות הקרן מחייבות את הקרן ואת החבר כאחד ואם בפי החבר טענה כי הקרן לא פועלת על-פי הוראות תקנותיה, קמה לו זכות תביעה המבוססת על זכאותו לגימלה המתחדשת מידי חודש. זכות זו יכול החבר לתבוע, בכפוף למגבלת תקופת ההתיישנות למפרע מיום התביעה (854ג – ד)"

    שואל :

    אם קרן פנסיה שגתה בחישוב גובה פנסיית נכות, אז כנובע מההלכה היא לא מתיישנת כי עילתה מתחדשת מידי חודש, אבל מה היא "מגבלת תק' ההתיישנות למפרע מיום התביעה" למה הכוונה ?   כלומר אני שואל מה היא תק' ההתיישנות במצב כזה מתי התביעה תתיישן ?

    אודה להסבר ( מה זה מגבלת תק' ההתיישנות למפרע מיום התביעה ולאיזה יום תביעה הכוונה?)

    תודה רבה

    • תקופת התיישנות - עילה מתחדשת
      עו"ד מיטל ירון | 14/08/2023 10:56

      שלום רב,

      למפרע הכוונה שניתן להגיש את התביעה בגין התקופה רטראוקטיבית לאחור בכפוף להתיישנות.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law