תביעה נגד מתווך שפעל ברשלנות

  • תביעת מתווך
    אלונה | 12/08/2023 21:40

    שלום,

    אני רוצה לפתוח חנות במרכז העיר בירושלים, לשם כך נעזרתי במתווך שעובד באיזור זה. מצאתי חנות וסגרתי חוזה עם בעלי החנות. כמה ימים מאוחר יותר, בעקבות שיחה עם נציג של עיריית ירושלים נודע לי שבאיזור בו שכרתי את החנות עתידים להתחיל בעבודות בניה אינטנסיביות של רכבת כבדה ורכבת קלה שימשכו כעשר שנים בהם כל האיזור יהיה משותק. לאור החדשות הנ"ל החלטתי לבטל את החוזה והגעתי להסכמים עם הבעלים. המתווך דורש שאשלם לו את מלוא סכום התיווך מהצד שלי ומצד הבעלים.

    אני מרגישה מרומה מכיוון שאני חושבת שהוא היה צריך לשקף לי את המצב כפי שהוא. לטענתו הוא לא ידע על הבניה המתוכננת ובמקרה כזה הוא כך כלום ומקרה כזה נראה לי כרשלנות מקצועית.

    האם אני צודקת בתחושותי ויש לי קייס לתבוע אותו?

    תודה רבה מראש

    • תביעה נגד מתווך שפעל ברשלנות
      ליאור חאיק, עו"ד | 13/08/2023 11:08

      אלונה

      נראה שיש ממש בטענותייך, מה שגם החוזה בוטל בסופו של דבר.

      אפנה לסעיף 8 לחוק המתווכים:

      חובת הגינות וזהירות

      8. (א) מתווך במקרקעין יפעל בנאמנות, בהגינות ובדרך מקובלת, וימסור ללקוחו כל מידע שיש בידו בענין מהותי הנוגע לנכס נשוא עסקת התיווך.

      (ב) במילוי תפקידו יפעל מתווך במקרקעין במיומנות ובסבירות וינקוט אמצעים הראויים בנסיבות הענין, לקבלת מידע מהותי הנוגע לנכס נשוא עסקת התיווך.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com