שכנות הפוגעות בפרטיות

  • איומים, התנכלות, צילום בתוך ביתי בעת היעדרי
    טל | 12/08/2023 00:53

    אני אפוטרופוס של אחי, בעל מוגבלות שכלית.

    שתי שכנות נכנסו לביתי בעת היעדרי, וצילמו והסריטו את אחי החסוי בזמן שהוא חווה התקף מצוקה שהתפרץ אצלו בעקבות הפסקת חשמל בבית, וכן צילמו את ביתי שמבולגן באופן קיצוני. הסריטו בוידאו את אחי בוכה ומתלונן על התנאים בביתי (אני מארחת אותו בסופשים וחגים).

    שאלתי:

    אלו עבירות הן עברו מבחינת זכויותיו של אחי?

    אני אם יחידנית לילדה חולה במחלות כרוניות ואפוטרופוס לאחי בעל מוגבלות שכלית. אחי נמצא אצלי בסופי שבוע וחגים.

    במהלך שבע השנים האחרונות אחת השכנות משמיעה כלפיי איומים שהיא תקרא לרווחה כדי שיקחו ממני את הבת שלי. וגם מנסה להפעיל סחיטה באיומים: אם לא תטפחי את החצר אעשה לך צרות צרורות. אלך לרווחה ויקחו ממך את הילדה. היא גם אומרת את זה לשכנים וגם פנתה לאיים על דודי ואשתו שגם הם שכנים, שאם לא אטפח את החצר תלך לרווחה.

    הסתבר לי אתמול, שלפני שנה, בזמן שאחי החסוי שהה בביתי בסופש ופרץ החוצה מהבית בעת היעדרי, בוכה במצוקה, בגלל הפסקת חשמל, דופק על דלתות אותה שכנה ושכנה נוספת, שתי השכנות נכנסו אל ביתי, כדי כביכול להרגיע אותו, אבל הסריטו אותו בוכה במצוקה, שאלו אותו שאלות והסריטו, חיטטו בכל פרט ובכל חדר בביתי, פתחו את המקרר והסריטו את הכל. ביתי מבולגן באופן קיצוני וחריג. לאחר שהסריטו, אותה שכנה מאיימת פנתה לרווחה ואמרה להם לבוא לביקור בית אצלי והתלוננה עליי. אין לי מושג מה אמרה.

    שאלותיי הן:

    לאור האיומים החוזרים ונשנים במהלך שבע השנים האחרונות,

    כניסה לביתי ללא רשות,

    חקירה של אחי החסוי בתוך ביתי ללא רשות,

    הסרטה של אחי החסוי בתוך ביתי ללא רשות,

    חשיפת המראות הקשים של ביתי בפני שכנים נוספים, אני מבקשת לדעת:

    1. מהן שמות העבירות אותן עברה כלפיי וכלפי אחי, מבחינת טרמינולוגיה מקצועית?

    2. מה הם שמות החוקים הספציפיים עליהם עברה?

    3. כיצד עליי לפעול כעת כדי לנטרל את שתי השכנות מלהזיק ולהתנכל לי? ומה עליי לעשות? (תלונה במשטרה? תביעה אזרחית? תביעת לשון הרע? הוצאת צו למניעת הטרדה? צו הרחקה?)

    4. איך גורמים לה למסור לי את תוכן הצילומים והסרטונים? האם להתקשר למוקד 105 כדי שיגיעו להחרים לה את המחשב והסלולרי לשם חיפוש הסרטונים?

    אשמח לעזרה

    • שכנות הפוגעות בפרטיות
      עו"ד לירז מאיר | 13/08/2023 00:31

      שלום וברכה

      ראשית צר לי שאת נאלצת להתמודד עם שכנות כאלו. נשמע שאת נמצאת בסיטואציה מאוד מורכבת ורגישה. בכל אופן, על פי מה שאת מתארת, אני ממליצה לך לפנות אל משטרת ישראל, ולספר להם על העוול שהשכנות גורמות לך. את יכולה לטעון כי הן מאיימות עליך ופוגעות בפרטיותך. לצורך תלונה במשטרה לא צריך לדעת את סעיף העבירות בחוק העונשין.

      כמו כן, את יכולה להוציא כנגדן צו הרחקה.

      בהצלחה

      שמרי נפשך

      בברכה,

      לירז מאיר, עו"ד

      מנהלת פורום פלילי

      טלפון: 052-6612372 ; מייל:adv.liraz@gmail.com