לא הכניסו אותנו למסעדה בגלל דעות פוליטיות

  • תביעה על אפלייה - אי הכנסה לבית קפה
    שירי | 09/08/2023 08:47

    שלום,
    ברצוני להגיש תביעה על אפלייה בגין השקפה - אי הכנסה לבית קפה. (הגענו בעלי ואני לבית קפה בו היינו מס' פעמים, עם בגדי מחאה + דגל , כשהיה שם שר. ביקשנו לשבת לאכול, בלי לעשות רעש. כפי שנאמר לנו שניתן. נרשמנו ברשימת המתנה. בעל הקפה ואחראית המשמרת הגיעו ואמרו לנו מס' פעמים שלא משרתים אנשים כמונו, שנלך. הצלחתי לצלם פעם אחת. גם חטפה לי את הטלפון מהיד פעמיים. (אמרה לי שאסור לצלם ושתביא משטרה. אגב, שאלתי את בעל הקפה אם אני יכולה לצלם אותו אומר מה שאמר, אמר שכן אבל הלך ולא הספקתי)

    האם תביעה כזו ניתן להגיש לבית משפט לתביעות קטנות? אם לא, לאיזה?
    מהו טווח סכום תביעה סביר??
    האם יש לי סיכון מדחיית התביעה??

    האם צריכה עוד הוכחות מלבד הסרטון?

    האם כדאי לי לשלוח להם קודם מייל כדי להראות נכונות לפתור או להיפך, עלול לפגוע בתביעה?
    תודה!!

    • לא הכניסו אותנו למסעדה בגלל דעות פוליטיות
      ליאור חאיק, עו"ד | 09/08/2023 17:29

      היי שירי

      בוודאי שאפשר, עד סכום של 36,400 ש"ח.

      סעיף 3(א) לחוק איסור הפליה אוסר על הפליה גם מחמת השתייכות מפלגתית.

      אפשר גם להוסיף עילת תקיפה לאור החטיפה של הטלפון.

      מעבר לכך, צריך לקבל פרטים נוספים וייעוץ משפטי מסודר טרם הגשת התביעה, אבל על פניו נראה שמדובר בתביעה ראויה ככול ויש לכם ראיות לאי הכנסתם.

      אחת מ

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com