תביעת אובדן כושר

  • אובדן כושר עבודה
    אליהו | 06/08/2023 13:44

    אני רוצה להגיש צביעה לביטוח המנהלים על אובדן כושר עבודה על רקע נפשי ויש לי 4 שאלות:

    1. קיבלתי המלצה ללכת באופן פרטי לרופא תעסוקתי. האם מומלץ? מה המשמעות?

    2.האם להכרה או אי הכרה של ביטול לאומי בנכות יש השפעה על החלטת הביטוח?

    3. איך מגישים תביעה כזאת לאחר שאני מפסיק לעבוד? האם הפוליסה חא מתבטלת כשאני מתפטרת?

    4. האם ניתן לתבוע על שנה רטרואקטיבית ואיך?

    • תביעת אובדן כושר
      עו"ד מיטל ירון | 07/08/2023 07:38

      בוקר טוב

      1 לא ניתן להשיב לשאלתך מבלי להכיר את הפרטים העובדתיים. אם רופא תעסוקתי של קופת חולים יכול לתמוך בטענה לאובדן כושר על פי תנאי הפוליסה - ניתן לפנות אליו.

      2. קביעה של המוסד לביטוח לאומי אינה מחייבת את חברת הביטוח.

      3. לאחר עזיבת עבודה הפוליסה לא מתבטלת. יש להעביר את הבעלות על הפוליסה על שמך ולבקש מיד לאחר מכן להעביר את הפוליסה למצב של ריסק זמני בו משולמת על ידך פרמיה רק עבור כיסויי הריסק (ולא עבור החסכון). זאת כדי לשמר את הפוליסה עד שתינתן החלטה בתביעה שתוגש.

      4. ניתן להגיש תביעה גם עבור שנה רטרואקטיבית אך צריך להוכיח במסמכים רפואיים שמבחינה רפואית לא היית כשיר לעבודה בהתאם לתנאי הפוליסה (לא מספיק להוכיח אי עבודה בפועל).

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

      • אובדן כושר עבודה - המשך
        אליהו | 08/08/2023 11:33

        תודה על התשובה.

        אני אנסה לדייק את השאלה עם עוד פרטים:

        הנכות היא על רקע נפשי. יש לי חוות דעת של פסיכיאטר.

        האם כדאי לי לחכות לתוצאות הועדה של ביטוח לאומי? האם יש לכך השלכה כלשהי?

        האם ללכת לרופא תעסוקתי באופן פרטי או דרך הקופה זה מועיל לתביעתי מול ביטוח המנהלים?

        האם לעובדה שאני עובד או לא עובד במועד הגשת התביעה, זה מועיל או לא מועיל לתביעתי?

        • המשך - תביעת אובדן כושר
          עו"ד מיטל ירון | 08/08/2023 12:44

          צהריים טובים,

          באופן עקרוני אין צורך לחכות לתוצאות הועדה של המוסד לביטוח לאומי שכן כאמור חברת הביטוח אינה מחוייבת לקביעות הועדה והקרטריונים לבחינת אובדן הכושר הינם שונים.

          לא ניתן להגיש תביעה לאובדן כושר עבודה כאשר ממשיכים לעבוד אלא אם כן הטענה היא לאובדן כושר עבודה חלקי ואז מפחיתים מהיקף המשרה (ויש כיסוי לאובדן כושר עבודה חלקי בפוליסה)

          מעבר לכך, לא ניתן להשיב לשאלותך במסגרת הפורום.

          בברכה,

          מיטל ירון, עו"ד
          מנהלת פורום דיני ביטוח
          מנורת המאור 2 תל אביב

          טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

      • שאלה אחרונה
        אליהו | 08/08/2023 15:23

        אז האם סדר הפעולות המכון הוא:

        1. להתפטר

        2. לבקש להעביר את הפוליסה על שמי

        3 להגיש תביעה על אובדן כושר עבודה

        .3 לבקש להעביר את הפוליסה למצב ריסק?