רישום פלילי

  • רישום פלילי / תיעוד
    מוריס | 05/08/2023 11:15

    שלום,

    1. האם תיק שניסגר מחוסר הוכחות יופיע ברישום הפלילי?

    2. אם לא, האם הנ"ל משאיר אחריו עקבות כל שהם?

    3. במידה והתשובה לאחת מהשאלות היא כן, האם ניתן להסיר ?

    תודה

    • רישום פלילי
      עו"ד עדי בוקר | 06/08/2023 08:47

      בוקר טוב מוריס,

      1.  ישנן 3 עילות עיקריות לסגירת תיק פלילי במשטרה, חוסר עניין לציבור, חוסר ראיות והיעדר אשמה פלילית. (מניח שאת התיק שלך סגרו מחוסר ראיות- זו העילה הנפוצה ביותר).

      2. סגירת תיק פלילי במשטרה בעילה שאינה היעדר אשמה פלילית משאירה אחריה תיעוד ורישום במרשם הפלילי תחת הכותרת תיקים סגורים כך שאכן נשארות עקבות של התיק בו נחקרת כחשוד.

      3. אכן, ישנה אפשרות למחוק את הרישום הפלילי של תיקים מעין אלה בשתי דרכים:

      א. הגשת בקשה לשינוי עילת סגירה מחוסר ראיות לעילת היעדר אשמה פלילית.

      ב. הגשת בקשה למחיקת רישום פלילי למחלקת הרישום הפלילי במטה הארצי של המשטרה.

      כמובן שלאחר בחינה ספציפית של המקרה ונסיבותיו יוכל עו"ד פלילי להמליץ לך באיזו דרך פעולה לבחור, אם בכלל....

      שבוע טוב ומבורך.

      בברכה,

      עדי בוקר, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      מוטי קינד 2, רחובות
      טלפון: 050-5766622 ; מייל: adibokeradv@gmail.com