בזיון בימש

  • שאלה על תפקיד הוצל"פ
    יעל | 03/08/2023 20:08

     שלום,

     אשמח אם תקדיש לי מזמנך נושא סחבת של שנתיים. מניחה שמשהו לא מתנהל קשורה בתיק.

    ויכולל היות שזה בגלל שאין חוו"ד מאתר נזילות? האם זה הכרחי?

     יש לי פס"ד חלוט אני הזוכה. נזילה בדירתי מהשכן שמעל. צו עשה. אין כאן פן כספי. השכן מסרב אדיש לא מעניין אותו כלום.

    שאלתי:איך הוצל"פ מתערבת?

     האם כשיש חוו"ד של מאתר נזילות בפס"ד  ועלויות  תיקון. ההוצל"פ בעצמה מתקנת עם  שיפוצניקים שלה ומשטרה מגיעה?

     אשמח להסבר.

    אגב בתיק שלנו  אין חוו"ד של מאתר נזילות.  והשופט מפקח על מקרקעין גם לא מינה כי לא הצליח למנות  השכן לא נתן  לו תשלום. ויצא פס"ד שרק מחייב את השכן לתקן בלי מה ואיך.

    לא הצלחתי  לפעול בהוצל"פ שמבקשים ממני הצעות מחיר של 3 בעלי מקצוע ולא ברור איזה.( קבלני ביצוי או מאתר) וגם איך אכנס?ככה סחבת שנה...ואף אחד לא אומר לי כלום.

     לכן הגשתי לאחר יאוש לפי פקודת ביזיון בימ"ש ואז השופט ( המפקח על המקרקעין )אמר עזבי הוצל"פ תקני בעצמך ואחייבו.

     ןשוב קבלן אמר  לא כתוב איך. האם אני יכולה לבוא ישר עם קבלנים שיהרסו קירות באמבטיה לתיקון נזילה או שאני חייבת מאתר נזילות? גם כשידוע מאיפה זה מגיע הנזילה ואיך נוצרה רטיבות?. ( מדובר על חדר רחצה).

     ומה עם קבלן לא יכול לומר מה לתקן? חייב מאתר נזילות?.

    אם יש לי אחרי פס"ד פרוטוקול מדיון שהשופט נותן לי לתקן בעצמי: ואם צריך לקרוא למשטרה אפשר ללכת כעת להוצל"פ עם הפרוטוקול דיון והקבלנים של הוצל"פ יתקנו?

    1. האם מותר לי להפעיל פקודת ביזיון בימ"ש אצל המפקח במקביל לניסיון שלי לתקן בעצמי?

    2. האם כדאי לתקן בעצמי ולרדוף בהוצל"פ אחרי כסף או להפעיל ביזיון בלבד?

     איזה עוד אפשרויות יש?

     תכלס רק כשמאלצים אותו בכסף הוא מזיז עצמו.. לכן  חשבתי על ביזיון. שיקנסו אותו ואז יתקן.

    • בזיון בימש
      עו"ד משה שרגא | 18/10/2023 14:05

      לא ניתן להפעיל את פקודת בזיון בימש
      רשם המקרקעין הציע לך דרך טובה. תביאי כמה הצעות מחיר, תתקני ויחייבו את השכן בעלות. אם נגרמו לך נזקים אחרים מהשכן תתבעי גם אותם.

      בברכה,

      משה שרגא, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל ופורום עורכי דין

      דרך מנחם בגין 65, ת"א
      טל': 077-5412650; מייל: ms@praklit.info