מצב רפואי קודם בפוליסת נסיעות לחו"ל

  • כיסוי ביטוחי להחמרה במצב קודם לנסיעות לחו"ל
    פליקס | 03/08/2023 08:17

    היי

    בעת רכישה נשאלתי עם יש מצב רפואי קודם. אמרתי שישתרופות קבועות שנוטל ומושתל קוצב לב שהוא מסייע כשיש הפרעות בקיצוב לב. נשאלתי על מצב רפואי ואם יש "אי ספיקת לב", "אוטם שריר לב" או "מחלת לב איסכמית". אמרתי לא כי אין את הדברים האלה. ובכלל כשנשאלתי על מצבים רפואים אחרים שנציג פירט בשיחת טלפון אמרתי שאין.

    השאלה מה זה מצב קודם והחמרה. כששאלתי נציג מה בדיוק מכסה כיסוי "החמרה במצב קודם" כי למרות שמושתל קוצב לב אין את המצבים רפואים של לב שעונים להגדרה "אי ספיקת לב", "אוטם שריר לב" ו"מחלת לב איסכמית" הוא אמר שאני נוטל תרופות כי יש בעיות עם לב. בתיק רפואי יש גם מצבים שנקראים "coronary arteriography", "sick sinus syndrome", "hypertension" שמתייחסים ללב אך שום מהמצבים לא מופיעים ברשימת. השאלה אם כיסוי להחמרה במצב קודם מכסה את ה-"בעיות עם לב" שנציג הזכיר מעבר למצבים רפואיים "אי ספיקת לב", "אוטם שריר לב" ו"מחלת לב איסכמית". מה זה מצב רפואי קודם? זה מצב רפואי קבוע שעבורו נוטלים תרופות שבמקרה שלי בעיות עם לב ומניח גם מעקב ונוחכוח של קוצב לב או שזה מצב שהתרחש לאחרונה שלא היה לפני? האם מכרו לי אוויר?

    תודה

    • מצב רפואי קודם בפוליסת נסיעות לחו"ל
      עו"ד מיטל ירון | 03/08/2023 11:02

      שלום רב,

      כדי להשיב לשאלתך יש לקרוא בין היתר את הפוליסה והצהרת הבריאות. לכן לא ניתן להשיב לשאלתך במסגרת הפורום. כדאי לפנות לייעוץ אצל עו"ד שעוסק בתחום הביטוח.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law