דוח רפואי שגוי שנכתב

  • תיעוד רפואי

    היה אצלי מד"א ובדוח הרפואי נרשם שאמי אמרה דברים מסוימים שהיא אומרת שלא אמרה.
    1. האם יש בכלל זכות למד"א לרשום דברים רפואיים בדו"ח שלי שנאמרו על ידי מישהו אחר? ובמיוחד כאשר אני אמרתי להם מה הבעיה?
    2. מה ניתן לעשות בסיאוטציה כזאת? פניתי אליהם, הם טוענים שהם עומדים מאחורי הדברים. הדברים שנרשמו עלולים למנוע ממני קבלה למקומות עבודה מסוימים ולכן חשוב לי שיתקנו את הדוח.

    האם תביעה קטנה היא הפתרון? אם כן, על איזה סכום?
    אציין גם שהם רשמו שאני ביקשתי להתפנות לבית חולים למרות שהם אמרו שאני חייב להתפנות והמצב שלי מחמיר וחבל על הזמן וזה עלול למנוע ממני קבלת החזר מקופת חולים בנוסף לשקרים נוספים שמופיעים בדוח.

    • דוח רפואי שגוי שנכתב
      ליאור חאיק, עו"ד | 05/08/2023 22:09

      שלום

      תביעה קטנה לא מתאימה. אפשר לתבוע במסגרתה פיצוי כספי עד 36,400 שח אבל אין סמכות לתת צווי עשה.

      אם הדוח אינו נכון, אני מציע לשלוח מכתב למד"א ולהודיע שמה שנכתב שגוי ואינו נכון. כך לפחות תהיה אסמכתא נגדית שמדובר בגרסה מול גרסה. בכל מקרה, מאחר והדברים אינם נאמרו על ידך, אז המשקל שלהם הרבה יותר נמוך, אם בכלל.

      אפשר במקביל לשקול הצבת תלונה לנציבות תלונות הציבור למקצועות רפואה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • האם בכלל יש להם זכות?
        המשך | 08/08/2023 17:06

        תודה ליאור.

        האם בכלל יש להם זכות חוקית לרשום דברים שלא נאמרו על ידי (במיוחד כשאני אומר להם מה הבעיה)?

        אם אתבע בתביעות קטנות, איך אני יודע על איזה סדר גודל של סכום להגיש את התביעה?

        רשמת שאין צו עשה - אם אני רוצה שבית המשפט יורה להם לעשות זאת, מה האופציות שלי?