האם ניתן למכור ביטוח ללא רישיון?

  • דניאל
    דניאל | 31/07/2023 16:56

    שלום, אני עוסק בתחום הטלמרקטינג עבור לקוחות עסקיים כפרילנסר, בין היתר התקשרתי בהסכם עם סוכנות ביטוח בוא אני אמור למכור עבורם ביטוחים ללקוחות הסוכנות ואחרים כאשר המאגר הוא של הסוכנות עצמה.. חבר הפנה אותי לכך שהיות ואינני סוכן ביטוח מורשה חל עלי איסור למכור פוליסות בשם הסוכנות.. מעבר לתשלום עבור השיחות אותן אני עורך עם לקוחות המשרד, אני אמור על סגירת עסק / מכירה של ביטוח מכול הסוגים לקבל גם אחוזים מעמלת סגירה מהפרמיה  אני חושש שאני עובר על החוק.. אשמח לקבל תשובה בעניין.

    • האם ניתן למכור ביטוח ללא רישיון?
      עו"ד מיטל ירון | 03/08/2023 10:43

      בוקר טוב

      על פי החוק, אסור לאדם לתווך בעסקת ביטוח (למכור פוליסות) ללא רישיון סוכן.

      יחד עם זאת, המפקח על הביטוח מאפשר מעורבות מוכרנים, שאינם בעלי רישיון, בידי סוכני לביטוח לצורך שיווק ומכירה של מוצרי ביטוח. ישנן פעולות שסוכן ביטוח יכול לבצע באמצעות מוכרנים לגבי מוצר ביטוח שאינו מוצר פנסיוני (מוצר פנסיוני מחייב רישיון) למשל מתן מידע ראשוני על מוצר ביטוח בהתאם לתסריט שיחה שהוכתב על ידי סוכן ביטוח ובלבד שלאחר מתן המידע סוכן ביטוח שוחח עם הלקוח וכלל בשיחה את כל פרטי מוצר הביטוח; איתור לקוחות; העברת הצעת ביטוח לידי הלקוח והחתמתו.

      בכל מקרה פעולות המוכרנים חייבות להיות מפוקחות, מתועדות ומבוקרות על ידי בעל הרישיון.

      לא ניתן כמובן לתת במסגרת הפורום מענה למקרה הספציפי שלך.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

      • תשובה למענה
        שייקה | 03/08/2023 18:05

        תודה על תגובתך, אשמח להתייעץ ולקבל ייצוג בהתאם .