האם צולמתי חולף באדום?

  • עצירה באור אדום לאחר קו העצירה
    מוטי | 30/07/2023 20:26

    אז ככה. הייתי בפקק והתקרבתי לצומת. רציתי לפנות שמאלה ואז כשהרמזור התחלף לירוק וכולם פנו, שמתי לב שפתאום הרמזור מתחלף לי לכתום בשנייה האחרונה וישר עצרתי מחשש לעבור באדום. לצערי הספקתי לעצור רק אחרי קו העצירה אבל לא עברתי את הצומת. האם יש סיכוי לדוח ? אני לא יודע אם היו מצלמות באזור או אם צילמו אותי. אבל נגיד שכן, מה הסיכויים לדוח ?

    • האם צולמתי חולף באדום?
      יעקבי | 31/07/2023 23:38

      שלום מוטי,

      מצלמת רמזור אדום מופעלת 1 שניה מרגע הופעת האדום ומצלמת שתי תמונות. האחת ברגע שהרכב חולף ע"פ החיישנים הממוקמים בכביש מיד לאחר קו העצירה, ותמונה שניה כעבור 1-2 שניות בהן רואים את הרכב חולף בצומת.

      לא ציינת את המרחק מקו העצירה שבו עצרת.  בהנחה שיש מצלמת רמזור יש אפשרות שלא יראו את רכבך בתמונה השניה ולכן לא תואשם בעבירה זו.

      בכל מקרה עליך להמתין 4 חודשים כדי להיווכח אם הופק לך דו"ח אם לאו. על מנת להיות רגוע צא ובדוק אם יש מצלמה בצומת.

      בברכת נהיגה זהירה.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע