הפרעה לתנועה - היתה או לא היתה?

  • לאיזה בית משפט פונים?
    ריקי | 27/07/2023 19:46

    אני רוצה לתבוע את העיריה על דוח ששלחו לי אחרי שנה וחצי בטענה שהיה על השמשה של הרכב וששלחו לי גם אחרי 3 חודשים. רשום בדוח: "הפרעה לתנועה". חניתי צמוד למדרכה אפורה ואין תמרור על איסור חניה. פניתי לעיריה אך נאמר לי שאני צריכה לשלם את הדוח.

    רציתי לדעת באיזה בית משפט מגישים תביעה נגד העיריה בנוש דוח חניה? או אם יש הצעה אחרת מלבד תביעה משפטית

    בתודה מראש

    • הפרעה לתנועה - היתה או לא היתה?
      יעקבי | 28/07/2023 13:37

      שלום ריקי,

      בפנייך 3 אפשרויות:

      1. לשלם את הדו"ח.

      2. לבקש להישפט. ראי בקשה בגוף הדו"ח. בקשתך תישלח לבית המשפט באיזור בו נעברה העבירה (לכאורה). תצטרכי לטעון טענות מבוססות להוכחת צדקתך (אין די במה שציינת לעיל).

      3. לבקש המרת הדו"ח באזהרה, לפנים משורת הדין, תוך הבעת חרטה והפנמה.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.

      • לאיזה בית משפט לפנות
        ריקי | 30/07/2023 13:09

        תודה רבה על תגובתך.

        קיבלתי את הדוח אחרי שנה וחצי. העיריה טוענת ששמו לי על השמשה וששלחו לי אחרי 3 חודשים ברשום. לא ראיתי על השמשה הולא קיבלתי אחרי 3 חודשים.

        פניתי אליהם מספר פעמים וטענתי שחניתי כחוק וביקשתי ביטול הדוח.  הם טוענים שעבר הזמן בו אני יכולה לבקש ביטול הדוח או להישפט. האם אני יכולה במצב זה להודות אחרי שאמרתי שחניתי כחוק רק כדי להמיר את הדוח לאזהרה?

        אם לא יענו לי בחיוב אאלץ לפנות לבית משפט. אין בדוח שקיבלתי ספח כזה. לאיזה בית משפט לפנות? תביעות קטנות? או בית משפט לעניים מקומייים או בית משפט לתעבורה?

        בתודה מראש על תשובתך,

        בתודה מראש,

        • פניה לבית משפט
          יעקבי | 02/08/2023 06:11

          שוב שלום ריקי,

          דו"ח הדבקה על שמשה לא נחשב בחזקת מסירה ומשום כך, אם לא שולם, העיריה שולחת דו"ח שני בדואר רשום עם אותו סכום קנס ויראו אותו כנתקבל לאחר 14 יום.

          לכן ראשית עלייך לברר בסניף הדואר הקרוב לביתך מדוע לא קיבלת הדואר (האם הכתובת מעודכנת, האם דבר הדואר נרשם/הוחזר, מדוע הוחזר, האם הודיעו לך על דבר דואר רשום).

          אם יתברר כי בך האשמה כי אז אין לך אלא לשלם הקנס.

          בשלב הבא צריכה להגיש בקשה לבית משפט לעיניינים מקומיים בקשה להאריך את תקופת האפשרות להידון בבית משפט ולנמק מדוע. יאריכו - יגיע יומך.

          מבחינת פניה חוזרת לעיריה להמיר הדו"ח באזהרה הרי שחלף המועד (חלפו 90 יום ממועד שליחת הדו"ח בדואר).