גניבת דלק תוך ניצול טעות

  • קבלת דבר במירמה
    רונית | 19/07/2023 11:47

    שלום, אשמח לחו"ד

    רכב היה ברשות חברה באמצעות חב' ליסינג הוחזר.

    חברת הליסינג מכרה את הרכב לאדם פרטי.

    העניין שהיה ברכב אמצעי תידלוק שנרכש באופן פרטי על ידי החברה (לא חב' הליסינג) ושכחנו להוציאו מפעילות.

    מה שקרה – האדם הפרטי שרכש את הרכב עלה על העניין ולמעשה תידלק במשך כמה שנים על אמצעי התידלוק שלנו.

    יש לנו את כל הפרטים על התידלוקים כולל מיקום התידלוק , עלויות וחיוב חשבון הבנק שלנו.

    בעל הרכב מתכחש לכל העניין.

    מה מומלץ לעשות ?

    תודה

    • גניבת דלק תוך ניצול טעות
      עו"ד אמיר מורשתי | 20/07/2023 11:00

      רונית יקרה, המקרה שאת מתארת מהווה עבירה פלילית של גניבה או לכל הפחות עבירה לפי סעיף 416 לחוק העונשין " המקבל דבר בתחבולה או בניצול מכוון של טעות הזולת שאין בהם מרמה, דינו - מאסר שנתיים. "- למעשה יש כאן ניצול מכוון של טעות הזולת וקצת קשה להתכחש לתדלוקים הללו כשיש לכם את הפירוט של כל התדלוקים כולל מיקומם. אפשר בהחלט להגיש על כך תלונה מסוגרת במשטרה ואפשר גם להגיש כנגדו תביעה אזרחית בנושא. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • קבלת דבר במירמה
        רונית | 20/07/2023 18:13

        תשובתך עזרה לי מאד. תודה רבה