אחריות שמאי רכב לתיקון

  • קובץ מצורף שמאי של המוסך?
    קתרין | 17/07/2023 01:08

    במכונית חדשה יש לי פגיעת פחחות קטנה , באשמתי.
    באופן רגיל לא שווה להפעיל עליה ביטוח, אבל בביטוח שלי עבור תביעה ראשונה אם זה במוסך הסדר והתביעה מתחת ל- 5000 ש"ח, לא גובים ממני השתתפות עצמית וזה לא ייחשב תביעה.
    שלחתי תמונות לשמאי ולמנהל המוסך ושניהם קבעו שזה בטוח מעל 5000 ש"ח
    הגעתי למוסך והראיתי את זה למנהל השני והוא אמר שזה יהיה פחות מ- 5000, אמר שאם הוא יתאם איתי קריאה לשמאי שהוא עובד איתו (ונמצא בהסדר של הביטוח), זה יהיה בסדר.

    האם מהניסיון שלכם זה בעייתי להזמין בתיקון קטן שמאי שמקושר למוסך? האם יש לשמאי אחריות לדאוג לאיכות התיקון?

    תודה

    • אחריות שמאי רכב לתיקון
      עו"ד מיטל ירון | 18/07/2023 20:23

      ערב טוב

      קיימת פסיקה של בית משפט שלום לפיה שמאי הרכב אחראי לפיקוח על תקינות עבודת המוסך.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law