האם ניתן למחוק או לשנות רישום רפואי?

  • האם ניתן למחוק/לשנות סיכום ביקור פסיכאטרי שמכפיש
    דוד | 08/07/2023 14:41

    אני מטופל אצל פסיכאטרית 4 חודשים בקופח. סליחה על אריכות השאלה !!!

    עקב 2 אסונות שעברתי מחיי מאז היותי חייל

    הראשון שבהם הוא  התעללות ממושכת  בהיותי חייל שהפכתי לנכה והשני ניצול נפשי בטיפול פסיכולוגי ע"י מטפלת מתחזה.
    חשוב לציין שבעבר ביקשתי מרופאים פסיכאטרים פרטיים סיכום ביקור ושתיים מהם סירבו לתת לי בגלל שלטענתם הם לא רוצים לתת סיכום שכתוב בו על הניצול בטיפול הפסיכולוגי כי זה קולגה שלהם.

    השיחות איתם מוקלטות ואפשר לשמוע את ההתנהגות העבריינית שלהם. חוסר רצון לרשום סיכום ביקור כי קולגה עשה רשלנות זה עבירה .

     1. הרופאה הפסיכאטרית בקופה מסרבת לכתוב בצורה ברורה על האירועים שעברתי אלא בצורה עמומה ולקונית. בין היתר גם על הניצול בטיפול הפיסכולוגי. דבר שלא מקצועי
    והיא רושמת את האירועים בצורה שונה ומסופלת ממה שסיפרתי לה.

    2. שזה נוגע אליי היא ממש מכפישה אותי. נותנת לי אבחנה שאני סובל ממחשבות שווא פראונדיות ללא כל ביסוס לטענה שלה. דהיינו היא פוגעת באמינות שלי בהמשך אצל כל מטפל או תביעה עתידית.
    בנוסף מציגה אותי בתור אדם לא אמין.

    אני הקלטתי את הפגישות איתה. כי לצערי אני מבין שפסיכאטרים רבים מתנהגים בצורה עבריינית ומן הסתם שיאימינו לרופא ולא למטופל.

    האם אפשר לבקש ממנה שתמחק ותשנה את הסיכום ביקור  כדי שיציג את האמת.??
     או שאחרת אאלץ לחשוף את הקלטות השיחה איתה.
    האם יש גוף שמטפל בהתנהגות כזו?

    תודה מראש

    • האם ניתן למחוק או לשנות רישום רפואי?
      עו"ד ורד פרי | 23/07/2023 17:14

      שלום דוד,

      רישום רפואי אמור לשקף את מה שהיה בטיפול. עם זאת - מאחר ומדובר בטיפול פסיכיאטרי, אי אפשר לנתק את המסקנות הרפואיות של המטפל, ממה שהוא מתעד. אם יש פרטים שלא נרשמו - זכותך כמובן לעמוד על כך שהם יבואו לידי ביטוי ברישום הרפואי, לפחות בדברים שנאמרו בפיך.
      אין לך שום יכולת לשלוט על האבחנה.
      אתה יכול לעמוד על כך, בביקור הבא, שכל התלונות וכל מה שאתה מספר יירשם.
      עם זאת - רישום שנעשה כבר - אסור לשנות, ובוודאי שאסור לשנות באופן שימחק את הרישום הקודם שהיה.

      אם אתה חושב שהיה ליקוי אתי בהתנהגות של המטפל - אתה יכול לפנות בתלונה לועדת האתיקה של ההסתדרות הרפואית.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il