הסכם שכר טרחה מול עורך דין

  • תוקף גבית שכר טרחה של עורך דין
    דן | 30/06/2023 14:28

    היי, לפני כ 4 שנים חתמתי על חוזה עם העורך דין שלי שקשור לתביעה מסוימת . בעורמה העורך דין שלי הצליח לגרום לי לא לקרוא את החוזה שלי איתו לגבי השכר טרחה. בתמימותי חתמתי עליו לפי מה שסוכם בע"פ. סוכם על מחיר של 30,000 שכבר שילמתי לו לפני כמה שנים. אך אני לא יודע מה היה עוד רשום בחוזה ויכול להיות שחתמתי על תשלום שכר טרחה גבוה בהרבה והוא יכול לבקש ממני את התוספת הזאת בעתיד. כמה זמן יש לעורך דין לגבות, בהנחה ובאמת רשם שם סכום שאני לא יודע עליו? לצערי כל פעם שביקשתי העתק של החוזה שחתמתי איתו הוא התחמק. ביקשתי כבר מההתחלה.  ולא הצלחתי לראות אותו אף פעם

    • הסכם שכר טרחה מול עורך דין
      ליאור חאיק, עו"ד | 02/07/2023 10:26

      דן שלום

      מדובר בשאלה כללית. קשה להשיב בלי לבדוק על מה חתמת

      באופן כללי, דמי שכר טרחה משולמים כנגד מתן שירות משפטי. גם את התחייבת לשלם סכומי כסף כאלו ואחרים אבל בפועל לא בוצע כל שירות משפטי, לא תהיה זכאות לקבל את שכר הטרחה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • תשובה
        המשך לשאלה | 02/07/2023 10:49

        היי תודה על התשובה.

        כן היה שירות משפטי בהסכם פשרה שהוא היה נוכח בו.

        השאלה אם הוא יוכל לבקש ממני לגבות מעבר ל 30,000:שקל שסוכם בעפ שכבר שילמתי לו לפני 4 שנים אם בהסכם שחתמתי עליו היה רשום לכאורה סכום יותר גבוה מ 30,000  אבל אני לא יודע  מה היה רשום בחוזה.

        אז אם נניח היה רשום בחוזה סכום גבוה יותר ממה שסוכם בעפ כמה זמן יש לעורך דין לגבות את הסכום? האם יש התיישנות לגביה? או שגם נניח עוד 20 שנה הוא יוכל להציג לי את החוזה ולהגיד שילמת לי רק חלק מהשכר טרחה