שיטת הניקוד; איפוס/"מחיקת" נקודות

  • ממתי מתחילה צבירת נקודות תעבורה
    אריה | 12/06/2023 22:49

    קיבלתי דוח עם 6 נקודות בדצמבר 2021

    ובפבואר 23 נשפטתי על הדו'ח, השופט ויתר לי על חלק מהדוח הכספי אבל על הנקודות הוא לא הסכים לוותר

    השאלה היא האם הנקודות נספרות מתאריך  קבלת הדוח או מתאריך המשפט

    • שיטת הניקוד; איפוס/"מחיקת" נקודות
      עו"ד דוד אריכא | 13/06/2023 11:34

      אריה שלום,

      התשובה הקצרה לשאלתך היא שהמועד הקובע לעניין איפוס הנקודות הינו מועד ביצוע העבירה ולא מועד פסק הדין ("תאריך המשפט")

      קצת בהרחבה על הסנקציות של שיטת הניקוד להלן הסנקציות המוטלות על נהג שצובר נקודות:

      12 נקודות - אמצעי תיקון קורס נהיגה נכונה בסיסי.

      24 נקודות- אמצעי תיקון קורס נהיגה נכונה ייעודי.

      36 נקודות- פסילה למשך 3 חודשים.

      72 נקודות- פסילה ךמשך 9 חודשים, טסט, תיאוריה ומכון רפואי לבטיחות בדרכים.

      נקודות חשובות נוספות:

      1. אמצעי תיקון (קורסים)- חובה לבצע את אמצעי התיקון אשר במידה ולא יבוצע הדבר יביא להתליית רישיון נהיגה וכן הנקודות לא יאופסו. טעות נפוצה לחשוב שעצם ביצוע אמצעי התיקון הנקודות מתאפסות.

      2. איפוס נקודות- מי שלחובתו 22 נקודות ומעלה, איפוס הנקודות יעלה משנתיים ל-4 שנים.

      3. מועדים- המועד הקובע לעניין חישוב תקופת האיפוס הינו מועד העבירה ולא מועד המשפט.

      דוגמה להמחשה:

      לראובן ראובני יש דו"ח של עבירת טלפון שביצע ביום 1.1.21 (8 נקודות) ושילם אותו. לרוע מזלו קיבל דו"ח נוסף של טלפון ביום 2.1.23 ושילם גם אותו. האם ראובן יצטרך לעשות קורס נהיגה נכונה יסודי/ מתקדם?

      אם לראובן אין נקודות קודמות תקפות אזי שלא יהיה חייב בביצוע קורס נהיגה נכונה הואיל ועברו שנתיים מיום ביצוע העבירה האחרונה.(שנתיים ויום).

      אך לעומת זאת אם לחובתו של ראובן נקודות תקפות קודמות (22 ומעלה) העבירה השניה תצטרף לקודמת כי זמן האיפוס הוא 4 שנים ואז יאלץ ראובן לבצע קורס נהיגה נכונה ייעודי ויהיה קרוב מאוד לפסילת רישיון.

      אופציה א-

      בברכה,
      דוד אריכא, עו"ד
      מנהל פורום דיני תעבורה

      הרב רפפורט 3, כפר סבא
      טלפון: 052-6385549 ; מייל:davidaricha.law@gmail.com