שאלה זו שייכת לפורום דיני משפחה ולא למיסוי

  • השכרת דירה משותפת ע"י אחד מבני הזוג
    ציפי | 05/06/2023 13:09

    אחותי ובעלה חיים בנפרד . בעלה השכיר את דירתם המשותפת ולא עירב אותה בחתימת החוזה , ולא רק זאת גם לא העביר לה עותק של החוזה. בניגוד לפסק דין שקבע שישכירו את הדירה והצ'קים יתחלקו ביניהם לסרוגין.

    שלח לה במייל הוצאות בטרם השכרת הדירה .  הוצאות שקוזזו ממה שהתקבל והעביר לה מחצית מהיתרה.

    האם זה חוקי שאחד מבני הזוג ישכיר דירה משותפת ללא מעורבות בת זוגו השותפה בבעלות על הדירה?

    לאחותי 70% נכות עקב סוכרת,פיברומיאלגיה וורטיגו ואינה יכולה לעלות לקומה רביעית. אבל הייתה בקשר עם ועד הבית שיתקנו את הגג כי הייתה רטיבות .השאירה מפתח לשכנה כדי שבעלי מקצוע יוכלו לתת הצעת מחיר לשיפוץ. עשתה מה שיכלה.

    בקרוב יהיה דיון על פירוק השותפות לכן תשובתכם ממש חשובה. היות והעניין ידון בבית המשפט אני מבקשת שלא יהיה זיהוי שלי באתר.

    בכבוד רב.

    • שאלה זו שייכת לפורום דיני משפחה ולא למיסוי
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 25/06/2023 12:59

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      קמפוס יובלים, פארק המדע נס ציונה
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il