נזק לרכב

  • התנגשתי ברכב שבלם בחירום לאחר מקטע של כתם שמן ארוך
    אנונימי | 25/05/2023 00:41

    בשעות החשכה נסעתי מהעבודה הבית בכביש מהיר. יש לי ברכב שתי מצלמות דרך לפנים ולאחור. עברתי מתחת למחלף שבו מבוצעות עבודות בנייה, מהירות מותרת עד 70 קמ"ש, עקב עומס תנועה, מהירות של רכבים כולל שלי היית כ-50 קמ"ש. שמרתי על מרחק של כ-20 מ' מהרכב לפניי, מובליאיי ציין זמן תגובה לבלימה של 2.5 שניות (מרחק מרוד בטוח). כ-200 מ' לפני התאונה ועד נקודת ההתנגשות היה פס שמן שהתפזר כנראה מגלגלי הרכבים, שלא ניתן להבחין בנהיגה (ניתן לראות בצילום של מצלמה אחורית). כל 4 הגלגלים עברו בפס שמן הזה. רכב שהיה לפניי בלם ואפילו סטה חלקית לשול הכביש, כאילו שבלמים שלו לא תקינים. התחלתי לבלום כ-2 שניות לפני התאונה, אבל הרכב שלי גם כאילו לא בלם בכלל, והתנגשתי ברכב לפניי. כל מה שתיארתי, זאת  אבחנה שלי מתוך צילומי וידאו של 2 המצלמות.

    עוד משהו, לפני שבוע הרכב היה בריקול של החלפת כרית אוויר, אולי ניתקו איזו מערכת עזר לבלימה.

    יש לי ביטוח צד' ג' זול עם השתתפות עצמית יחסית גבוהה, שכנראה לא יהיה לי כדאי להפעיל.

    נזק לרכב שלי כנראה באזור 15-20 אש"ח.

    האם ניתן לעשות משהו במצב שלי?

    • נזק לרכב
      עו"ד תומר ששון | 05/07/2023 11:41

      ניתן לבחון תביעה מול העיריה או מי שאחראי על הכביש ככל ומדובר בכתם שמן שיה מצוי זמן בלתי סביר על הכביש, או כנגד היצרן אם אכן הייתה תקלה ברכב.

      בברכה,

      תומר ששון, עו"ד

      בברכה,

      תומר ששון, עו"ד
      מנהל פורום תאונות דרכים

      שלומציון המלכה 18, ירושלים
      טל': 050-7947421; מייל: tomer3630@gmail.com