מהירות בלתי סבירה ללא מכשיר אכיפה ממל"ז או דבורה

  • דוח מהירות שוטר סמוי
    מור | 24/05/2023 22:02

    האם שוטר בניידת סמויה יכול לרשום דוח מהירות בגין נהיגה במהירות בלתי סבירה מבלי למדוד ?

    שנינו נסענו במהלך נסיעה שגרתית בכביש מהיר.

    (השוטר לא עמד בצד הדרך)

    • מהירות בלתי סבירה ללא מכשיר אכיפה ממל"ז או דבורה
      עו"ד דוד אריכא | 28/05/2023 17:21

      מור שלום,

      שוטר אכן יכול לתת דו"ח ברירת משפט ו/או הזמנה לדין אף אם הוא לא בתפקיד ו/או בניידת סמויה. לעניין שימוש בסעיף נהיגה במהירות בלתי סבירה (תקנה 51) זהו הסעיף המקל מבין סעיפי המהירות אשר הינו ברירת משפט (קנס) וכן אין בצידו נקודות לפי שיטת הניקוד החדשה של משרד הרישוי.

      תשומת ליבך לכך שהשוטר לא בכדי לא נקב במהירות המדויקת וזאת פני שאין לו איך להעריך אותה (לא מדד) לכן הוא יכול להשתמש בסעיף הנ"ל אך לא בנהיגה מעבר  למהירות המותרת (תקנה 54).

      בבימ"ש ככל והתיק ינוהל ותישמע  עדותו של השוטר הוא יצטרך להוכיח את יסודות העבירה באמצעות סימנים נוספים שהביאו אותו לקבוע שמדובר במהירות בלתי סבירה.

      למשל: חריקת גלגלים ברחוב עירוני , איבוד שליטה בפנייה, או עקיפה כאשר הוא מסתכל אל עבר לוח המחוונים (סקלה) שלו וכיוצ'.

      מקווה שהצלחתי להבהיר ולו במעט את הנושא.

      בברכה,
      דוד אריכא, עו"ד
      מנהל פורום דיני תעבורה

      הרב רפפורט 3, כפר סבא
      טלפון: 052-6385549 ; מייל:davidaricha.law@gmail.com