ימי מחלה וקרן פנסיה

  • אובדן כושר עבודה
    אור | 17/05/2023 15:58

    שלום,

    הוכרתי ע"י ביטוח לאומי בנכות זמנית של 60% ואובדן כושר עבודה מלא של 100% למשך שנה. בהתאם קבע גם רופא תעסוקתי אובדן כושר עבודה. יש לי ימי חופשת מחלה צבורים למשך כ-10 חודשים. יש לי קרן פנסיה אשר מכסה גם אובדן כושר עבודה. האם במקביל לתשלומי המעביד של חופשת מחלה אני זכאי גם לתשלום מטעם קרן הפנסיה המכילה סעיף של אובדן כושר עבודה, או שהקרן משלמת רק לאחר סיום ימי חופשת המחלה שנצברו? תודה.

    • ימי מחלה וקרן פנסיה
      עו"ד מיטל ירון | 17/05/2023 16:38

      שלום רב,

      הזכאות לתשלום פנסיית נכות מקרן הפנסיה הינה רק החל מהיום ה- 91.

      ניתן לקבל גם קצבת נכות וגם  תשלום ימי מחלה מהעמסיק (ימי מחלה שנצברו לרשותך עד למועד קרות האירוע).

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law