אתיקה של מטפל

  • שאלה דחופה
    לילך | 15/05/2023 20:40

    ככל שפסיכיאטר שהוא גם פסיכותרפיסט  של מטופלת מכחיש בפני המטופלת שלו שהוא מנהל קשר עם בן זוגה  או עם בן זוגה לשעבר, ובפועל מאחורי גבה הוא כן מנהל איתו קשר ( קשר בין אנשים לא קשר רומנטי) כאשר אילו המטופלת ידעה שאכן מתקיים קשר לא היתה רוצה שהפסיכאטר יטפל בה. האם יש בכך מן הפלילי מצד הפסיכיאטר?

    תודה

    • אתיקה של מטפל
      עו"ד לירז מאיר | 30/05/2023 22:54

      שלום וברכה

      על פניו מהעובדות שאת מספרת לא נראה כי מדובר בעניין פלילי. אולי ניתן לבחון את הסוגיה מההיבט האתי. בכל אופן, חשוב מאוד שהקשר בין מטפל ומטופל יתבסס על כנות, הבנה וכבוד הדדי. לעניות דעתי, באם המטופלת אפילו רק חושדת בכך והדבר מעיב על הטיפול, כדאי אולי לחפש מטפל אחר.

      בהצלחה ובריאות בנפש ובגוף

      בברכה,

      לירז מאיר, עו"ד

      מנהלת פורום פלילי

      טלפון: 052-6612372 ; מייל:adv.liraz@gmail.com