פניה שמאלה דרך נת"צ

  • כניסה לנתיב רגיל דרך נתיב נת"צ
    מעבר בנתיב נת"צ ללא ברירה | 14/05/2023 23:03

    שלום,

    נסעתי בצומת הליפתא (נקראת אולי צומת מכרזית) בירושלים. בה לקחתי שמאלה לכיוון כביש בגין.

    עכשיו בשביל להיכנס לנתיבים הפונים שמאלה (ויש 2 כאלו) אני חייבת לעבור על נתיב של נת"צ ואין דרך אחרת. אלא אם כן אני אסע ע הנתיב שנמצא מימין לנתיבים השמאליים (שהוא לנסיעה ישר) ואז ברגע האחרון אחתוך לתוך הנתיבים הפונים שמאלה שזה יכול להכעיס נהגים ובצדק... מה עלי לעשות לפעם הבאה בשביל לא לקבל קנס? איך אפשר להיכנס לנתיבים השמאליים? האם יש מס' מטרים מסויים שאפשר לנסוע בנת"צ בשביל להיכנס לנתיב שלי?

    • פניה שמאלה דרך נת"צ
      יעקבי | 16/05/2023 17:08

      שלום לשואלת,

       בד"כ כאשר נדרשת נסיעה על נת"צ בכדי לפנות שמאלה/ימינה יש סימון על הכביש בדמות חיצים בצבע לבן וצהוב (תמרור 813) מה שמעיד על קטע של נסיעה משותפת מותרת.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע