חקירת המעורבים בתאונת דרכים

  • חקירת המעורבים בתאונת דרכים
    יהושוע | 10/05/2023 12:58

    שלום וברכה מומחים יקרים!

    נפגעתי בתאונה ופינו אותי לבית החולים. הנהג הפוגע לא ברח והמתין עד שפינו אותי.

    בינתיים רק אני ניגשתי מיוזמתי למשטרה למסור את הגירסה שלי והמשטרה סגרה את הכביש מבלי לחקור את שאר המעורבים בתאונה.

    האם המשטרה אינה אמורה לזמן לחקירה את הנהגים המעורבים בתאונה עם נפגעים?

    • חקירת המעורבים בתאונת דרכים
      עו"ד חנה דוד | 10/05/2023 14:14

      שלום יהושוע

      מקווה שאתה כבר מרגיש טוב. בוודאי שהמשטרה אמורה לחקור את התאונה בתאונה עם נפגעים ( למעט חריגים) . אתה טוען שהמשטרה סגרה את התיק, איך אתה יודע? מה סוג התאונה?

      תן לי בבקשה יותר פרטים

      בברכה,

      חנה דוד, עו"ד
      מנהלת פורום דיני תעבורה

      בית הדפוס 12, ירושלים.
      טלפון: 050-4708166 ; מייל: hanny5462@gmail.com

      • חקירת המעורבים בתאונת דרכים עם נפגעים
        יהושוע | 10/05/2023 14:23

        תודה על המענה המהיר.

        נהגתי בקטנוע ורכב נכנס לנתיב שלי מהצד והעיף אותי ואת הקטנוע כמה מטרים.

        פניתי במייל למחלק חקירות ת.ד מחוז ת"א וכתבתי:

        אודה על קבלת פרטי יצירת קשר של החוקר המטפל בתיק של התאונה שהייתי מעורבת בה בתאריך XX.

        תגובתם:

        התיק סגור.

        מצ"ב אישור תאונה +מכתב סגירה.

        מה עוד ניתן לעשות?

        • הגשת ערר על סגירת תיק תאונה
          עו"ד חנה דוד | 10/05/2023 14:48

          שוב שלום יהושוע

          1. תאונות מהסוג הזה ( סטייה מנתיב) אכן יכול להיות שסוגרים אם אין ראיות חד משמעיות שמוכיחות מי סטה כלפי מי. יש לציין כי עדיין אין זה אומר שהנהג המעורב לא נחקר...

          2. האם אתה רוצה שהנהג השני יועמד לדין או שזה עניין כספי ביטוחי? ( כי גם שהתיק נסגר אפשר לתבוע את הביטוח )

          3. בכל אופן, אם אתה בטוח שהנהג השני אשם והמטרה שלך היא להעניש אותו, ניתן להגיש ערר על סגירת התיק ואולי הם יפתחו את התיק מחדש ( ויעשו עבודה יותר רצינית) עד להגשת כתב האישום. מומלץ להיוועץ בשירותי עו"ד על מנת לוודא שהפעולה תניב תוצאה שלא תפגע בך חלילה ( והיו מקרים מעולם).

          4. בהצלחה!

          בברכה,

          חנה דוד, עו"ד
          מנהלת פורום דיני תעבורה

          בית הדפוס 12, ירושלים.
          טלפון: 050-4708166 ; מייל: hanny5462@gmail.com