מתי אפשר להמיר דו"ח באזהרה

  • דוח
    שרון | 03/05/2023 10:18

    מה הקריטריונים לקבלת דוח באזהרה?

    • מתי אפשר להמיר דו"ח באזהרה
      עו"ד דוד אריכא | 03/05/2023 16:05

      בעל ותק נהיגה של 5 שנים לפחות וללא הרשעות או דוחות אזהרה ב- 3 השנים שקדמו לביצוע
      העבירה הנוכחית, יוגדר במערכת כ- "זכאי לאזהרה". בעל ותק נהיגה של 10 שנים לפחות וללא
      הרשעות או דוחות אזהרה ב-10 השנים שקדמו לביצוע העבירה הנוכחית, יוגדר במערכת כ- "זכאי
      לאזהרה מורחבת"

      עבירות שלא ניתן להמיר באזהרה:

      1 .אי מתן זכות קדימה להולך רגל.
      2 .עקיפת רכב לפני מעבר חצייה.
      3 .עקיפת רכב שעצר לפני מעבר חצייה.
      4 .עקיפת רכב שעצר לפני מפגש מסילת ברזל.
      5 .נהיגת רכב שנשמט ממנו מטען.
      6 .נהיגה ברכב לא תקין שהוחלט לאסור את השימוש בו.
      8 .הובלת מכולה ברכב שאין בו התקני חיבור סובב.
      9 .עבירות מהירות בדרגת קנס של 1500 ₪.

      שתי נקודות חשובות:

      1. למשטרה (שוטר בשטח או מרכז פניות נהגים)  שיקול דעת במתן דו"ח אזהרה גם אם אדם עומד בקריטריונים. למשל: מידת הפרעה/סיכון גבוהים.

      2. ישנו סיווג עבירות אלו הניתנות להמרה  למי "שזכאי לאזהרה" (ותק 5 שנים ללא הרשעות/אזהרה ב3 שנים האחרונות) וישנן עבירות מסוימות שניתנות להמרה באזהרה למי ש "זכאי לאזהרה מורחבת"  (10 שנים רישיון ללא הרשעות/אזהרה ב10 שנים שקדמו למועד ביצוע העבירה)

      בברכה,
      דוד אריכא, עו"ד
      מנהל פורום דיני תעבורה

      הרב רפפורט 3, כפר סבא
      טלפון: 052-6385549 ; מייל:davidaricha.law@gmail.com

    • קבלת דו"ח אזהרה
      יעקבי | 03/05/2023 16:13

      שלום שרון,

      הנושא מורכב. לא כל דו"ח ניתן להמיר באזהרה.

      ומן הקל אל הכבד.

      קבלת דו"ח אזהרה במעמד המפגש שוטר-נהג תלוי בשיקול דעתו של השוטר.

      ישנן עבירות שניתן לתת אזהרה אם הנהג מודה בעבירה ומביע סליחה ואם לנהג ותק נהיגה של 5 שנים ויותר ובתנאי שלא קיבל דו"ח ב-3 שנים האחרונות.

      ישנן עבירות חמורות יותר (עקיפות, טלפון, אור אדום ועוד) שעל מנת לקבל אזהרה צריך ותק נהיגה של 10 שנים ויותר ובתנאי שלא קיבל דו"ח ב-10 שנים האחרונות.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.