מהן ההגבלות הקבועות בס' 142 לחוק חדלות פירעון?

  • כתוב בהמלצת הנאמן ביטול הגבלות על פי סעיף 142
    יקיר דוקרקר | 01/05/2023 20:24

    שלום רבב אני בשלב אחרון של החדלות הפרעון שהתחלתי ליפני שנה ויש לי משפט ב09.05.23

    השאלה שלי זה כתוב בהמלצת נאמן שהגבלות על פי 142 מבוטלות כעת כך רשום אני השמח לדעת מה זה אומר תודה

    • מהן ההגבלות הקבועות בס' 142 לחוק חדלות פירעון?
      עו"ד נילי רובינוב | 03/05/2023 09:13

      שלום וברכה,

      בעת מתן צו פתיחת הליכים לחייב ועד למועד שבו הוא מקבל צו לשיקום כלכלי, זו תקופת הביניים לפי החוק, חלות על החייב ההגבלות הבאות לפי החוק:

      " ההגבלות לגבי יחיד בתקופת הביניים

      142. בתקופה שממתן צו לפתיחת הליכים לגבי יחיד עד מתן צו לשיקומו הכלכלי (בחלק זה – תקופת הביניים) יחולו על היחיד הגבלות אלה:

      (1) הגבלה מקבלה או החזקה של דרכון ישראלי או תעודת מעבר לפי חוק הדרכונים, התשי"ב-1952, ומהארכת תוקפם, ובלבד שיהיו תקפים לשם שיבה לישראל;

      (2) עיכוב יציאת היחיד מהארץ;

      (3) הגבלה כלקוח מוגבל מיוחד, כמשמעותו בחוק שיקים ללא כיסוי, התשמ"א-1981;

      (4) (א) הגבלת היחיד משימוש, בעצמו או באמצעות אחר, בכרטיס חיוב, למעט כרטיס בנק או כרטיס חיוב מיידי שניתן למשוך באמצעותם כסף או לבצע בהם עסקאות רק כנגד יתרת זכות; לעניין זה –

      ""כרטיס חיוב" ו"כרטיס בנק"" – כהגדרתם בחוק הבנקאות (רישוי), התשמ"א-1981;

      "כרטיס חיוב מיידי" – כהגדרתו בחוק ההוצאה לפועל;

       (ב) דין ההגבלה כאמור כדין סיום חוזה שירותי התשלום, כהגדרתו בחוק שירותי תשלום, התשע"ט-2019, לעניין הנפקת כרטיס החיוב, בהודעת היחיד" ובסופה יבוא "על אף הוראות סעיף 6(א)(1) לחוק האמור, למעט לעניין הוראות בחוזה שלפיהן הלקוח חייב בתשלום כלשהו בשל עצם קיצורה של תקופת השימוש בכרטיס החיוב; הודעה על תחולת ההגבלה כאמור תינתן למנפיק בדרך שיקבע השר, ויראו במועד קבלת ההודעה את מועד סיום החוזה;

      (5) הגבלת היחיד מהקמה או מהשתתפות בהקמה של תאגיד חדש, אם מצא הנאמן כי בנסיבות העניין יש חשש כי הקמה או השתתפות בהקמה כאמור תביא לפגיעה בנושים או בצד שלישי."

      לפי האמור בשאלתך - ההגבלות האלו בוטלו עד לדיון הקרוב.

      אין באמור לעיל כדי להוות ייעוץ משפטי מחייב.

      בהצלחה בדיון!

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד

      מנהלת פורום פשיטות רגל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com