חניה"כחוק" ודו"ח

  • דוח חניה על עבירה שלא עשיתי
    ריקי | 21/04/2023 15:36

    לפני שלושה שבועות קיבלתי דוח חניה מהעיריה בדואר רשום.

    הדוח מ-21.10.21. רשום: העמדת את רכבך באופן שיש בו כדי להפריע או לעכב את התנועה בניגוד לסעיף 5 (א) ותקנה 71 (1).

    פניתי לעיריה וביקשתי תמונות כי אני תמיד חונה כחוק. בתמונה רואים בבירור כי חניתי באפור כחוק לצד המדרכה כמו כולם. במרחק מה לפני יש סימון אדום לבן.

    ביקשתי ביטול הדוח באתר של העיריה.

    אתמול קיבלתי תשובה מהם שאומרת שחניתי בנתיב נסיעה דו סיטרי וגרמתי להפרעה בתנועה ולפיכן הדוח נרשום כחוק. זאת על אף שהוכחתי ע"י התמונות שחניתי כחוק.

    וכן שהם שמו לי על השמשה את הדוח וכן ששלחו לי בדואר רשום את הדוח ב-24.1.22 ולא לקחתי אותו. לא היה דוח על השמשה ולא קיבלתי מכתב רשום מ-24.1.22.

    העיריה דורשת שאשלם את הדוח או שאבקש להפחית את תוספת הפיגורים.

    חניתי כחוק אני מבקשת את עזרתך,

    בתודה מראש

    • חניה"כחוק" ודו"ח
      יעקבי | 24/04/2023 06:31

      שלום ריקי,

      אף כי לכאורה לא הפרת חוק באופן החניית רכבך, הרי שעצם ההחניה בכביש/רחוב דו סתרי בשעת לחץ תנועה גרמה להפרעה'עיכוב בתנועה , דבר שמהווה עבירה לאותו זמן מסויים.

      הדבקת דו"ח על שמשמת הרכב לא נחשב בחזקת מסירה, לכן נשלח שנית כעבור 90 יום בדואר רשום. צריכה לבדוק בסניף הדואר הסמוך לכתובתך האם יש רישום של דבר הדואר הנ"ל.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע

      • קיבלתי מהם אישור מהדואר
        ריקי | 24/04/2023 15:09

        תודה על התגובה.

        במכתבם הם צרפו אישור מהדואר שהמכתב לא נלקח לכן חזר לשולח. אני לא קיבלתי שום פתק לקחת דואר רשום מהדואר ולא היה שום דוח על שמשת הרכב. את הדוח שקיבלתי לפני שלושה שבועות כמובן שלקחתי מהדואר.

        אין שום תמרור שאוסר על חנית רכב והמדרכה צבועה באפור.

        מה אני יכולה לעשות?