נהיגה ללא רישיון רכב תקף

  • דוח על רשיון רכב לא תקף
    יאיר | 20/04/2023 01:01

    אני עשיתי מבחן טסט במכון רישוי ב11/5/22

    הרשיון רכב שלי היה בתוקף עד ה17/7/22.

    אני הייתי בטוח שאת הטסט הבא אני צריך לעשות רק ב11/5/23.

    בלמעשה עצרה אותי אמש ניידת ונתנה לי דוח 1000 ש"ח ו6 נקודות על רכב ללא טסט.

    למרות שהוכחתי לשוטר שעשיתי טסט לפני פחות משנה, וגם הסברתי לו את מקור טעותי.

    מה גם שעכשיו ששילמתי אגרת רישוי אמרו לי במכון הטסטים שאני לא צריך לעבור טסט עד ה 17/7/23. למרות שעד אז יעבור יותר משנה בלי טסט בפועל לרכב.

    שאלתי:

    1. האם יש מה לבקש שפיטה על הדוח ולנסות להסביר את טעותי ולהמיר באזהרה וכדו'?

    2 האם באמת אני לא צריך כעת מבחן טסט עד שיפקע הרשיום רכב ב17/7/23?

    • נהיגה ללא רישיון רכב תקף
      עו"ד דוד אריכא | 20/04/2023 16:57

      יאיר שלום,

      לדאבוני אין מספיק נתונים בהשתלשלות האירועים ולכן תשובתי תהיה חלקית וכללית. עבירת נהיגה ללא רישיון רכב בתוקף היא עבירה טכנית הניתנת להוכחה ע"י התביעה המשטרתית בקלות יחסית ולכן עמדתה יחסית נוקשה בקשר להורדת נקודות.

      לשאלתך הראשונה: אזהרה יכולה להינתן ע"י השוטר בשטח לפי שק"ד ועמידה בתנאים או לאחר פניה למרכז פניות נהגים ארצי בבקשה להמיר דו"ח באזהרה. ישנן עבירות שלא ניתן להמיר את הדו"ח באזהרה ותקינות הרכב היא אחת מהן. לסיכום, בבימ"ש לא ניתן להמיר דו"ח באזהרה.

      לשאלתך השניה: נהיגה ללא רישיון רכב תקף מעל שנה זו עבירת הזמנה לדין ולכן אולי כדאי לגשת למכון הטסטים ולקבל אישור בכתב וכמו כן לערוך בירור במשרד הרישוי.

      ברכה והצלחה.

      בברכה,
      דוד אריכא, עו"ד
      מנהל פורום דיני תעבורה

      הרב רפפורט 3, כפר סבא
      טלפון: 052-6385549 ; מייל:davidaricha.law@gmail.com

      • נהיגה ללא רשיון רכב תקף
        יאיר | 21/04/2023 11:31

        כבוד עו"ד אריכא שלום רב, ותודה רבה על תשובתך.

        אשמח לדעת האם בלמעשה פנייה למרכז נהגים ארצי תמיר לי את הדוח באזהרה? יש לי למה לנסות?

        מציין

        שאין לי עבר בכלל של דוחות קודמים.

        ומבחן מעשי כן היה לרכב בתוקף, כל הבעיה הייתה רק זה שלא שולמה האגרה.

        • המרת דו"ח באזהרה
          עו"ד דוד אריכא | 23/04/2023 10:26

          יאיר שבוע טוב,

          לאור עדכון נוהל המרת דו"ח באזהרה (28.3.23) אני יותר ממליץ להגיש בקשה כזו למפנ"א (מרכז פניות נהגים ארצי) , שים לב שהבקשה לא עוצרת את מרוץ הזמן.

          בברכת שבוע מעולה!

          בברכה,
          דוד אריכא, עו"ד
          מנהל פורום דיני תעבורה

          הרב רפפורט 3, כפר סבא
          טלפון: 052-6385549 ; מייל:davidaricha.law@gmail.com

    • דוח על רישיון רכב לא תקף
      עו"ד חנה דוד | 20/04/2023 17:03

      שלום יאיר

      אני מבינה את המצב. עניין של תשלום אגרה הוא חלק מהרישיון...

      לשאלתך, אתה יכול לבקש להישפט אבל לא ניתן בבית משפט להמיר את הדוח באזהרה, לכן אין בזה טעם.

      לגבי השאלה השניה הכי טוב תוציא רישיון רכב מסודר כלומר כפל ( אפילו מהמערכת הממוחשבת) , שהתאריכים יהיה מסודרים, כי זה צריך להופיע שם עד לתאריך 17/07/23.

      בהצלחה!

      בברכה,

      חנה דוד, עו"ד
      מנהלת פורום דיני תעבורה

      בית הדפוס 12, ירושלים.
      טלפון: 050-4708166 ; מייל: hanny5462@gmail.com

    • נהיגה ללא ר. רכב בתוקף
      יעקבי | 21/04/2023 06:55

      שלום יאיר,

      בנוסף למה שכתבו קודמי אבקש להוסיף כי עבירה טכנית זו ניתנת להמרה באזהרה אם אתה עומד בקריטריונים. כלומר חף מדו"חות תנועה ב-3 שנים האחרונות ואם יש לך ותק נהיגה מעל 5 שנים.

      אם תזכה באזהרה כי אז לא תחוייב בנקודות. פנה למפנ"א.

      לגבי התאריך הנכון של תוקף הרישיון, יש מצב שנרשם בדו"ח. חוץ מזה ניתן לבדוק במש"ל (מרכז שיטור לאזרח) בכל תחנת משטרה. לציין כי ישנן כמה וכמה אפליקציות בהן ניתן לדעת את תוקף רישיון הרכב. לא מצאתי בהן אי דיוק.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.