מענה

  • שיימינג בקבוצת וואצאפ
    דבי | 18/04/2023 19:35

    היי,

    אשמח להתייעץ

    אני נמצאת בקבוצת וואצאפ גדולה של כ- 450 נשים

    את הקבוצה פתחה אישה בשם א', שפיתחה שיטה לקורס מסוים.

    הקבוצות מיועדות לשיח חופשי במגוון נושאים (מאין קבוצה חברתית)..

    באחד הקבוצות של א', אישה כתבה במהלך התכתבות שקצת קשה לה עם השיטה של א' בקורס- ולא ממש מסכימה עם זה.. היא לא מרגישה שזה נכון..

    מפה לשם א' הסירה אותה מכל הקבוצות שלה.

    חברתי שיתפה אותי בכך,וכדי מאין להגן על כבודה החלטתי לשלוח הודעה בקבוצה ןלכתוב שלא מתאים לי להישאר פעילה בקבוצה בה אין לבנות הקבוצה חופשיות להביע את דעתן..

    ולכן אני מעוניינת לעזוב (אנחנו דמוקרטים, זו פלטפורמה חברתית ומותר להביא דעה. אנשים שונים דעות שונות)

    כתבתי שאני מודה לכל אחת מחברות הקבוצה על העזרה ההכוונה וכו'

    ועזבתי את הקבוצה..

    מפה לשם, כמה דקות אחר כך מנהלת הקבוצה מחקה את ההודעה שלי וכתבה שזו חוצפה

    המשיכה וכתבה שאני כפוית טובה

    שאני חצופה, ללא חינוך

    כתבה בהמשך כמה קשה לה, כמה דמעות שפכה

    ואיך היא מנסה בכח לסלוח..

    בפרטי במקביל התכתבנו היא כל הזמן חוזרת על זה כמה פגעתי בה, וכמה אני לא בסדר

    שאין לי חינוך

    ואין לי מחילה ..

    (לקבל איום כזה שאין לי מחילה זו תחושה לא משהו..).

    מיותר לנצל שהתנצלתי רבות (!!!!!) והבעתי הערכה עמוצה, אך היא בשלה..

    הקבוצה מהרגע שעזבתי רועשת ןגועשת, עושים לי שם מאין משפט שדה בלי שאני בכלל נמצאת שם כדי להגן על עצמי..

    כתוצאה ממה שקרה, מנהלת הקבוצה החליטה בהפגנתיות לסגור את הקבוצה - כאילו עושה את זה בגללי (בהמשך כתבה שפותחת אחת חדשה)

    קיבלתי הרבה הצדעה בפרטי. בנות הגיבו וחיבקו.

    בקיצור שאלתי היא

    האם יש כאן 'שיימינג'?

    היא פגעה בי, העליבה בקבוצה וכתבה את שמי המלא וכמה אני לא בסדר

    בקבוצה יש לי חברות מכרות ושכנות

    אני ממש מתביישת לצאת לגן שעשועים מרוב פדיחה

    והיא עוד כותבת לי באישי שנשאר לה רק לרחם עליי

    וגם כותבת שתפרסם את ההתכתבות שלנו (העניין הוא שבאישי כתבתי לה בצורה מאוד מכובדת, כך שממש אין לי בעיה שתפרסם דברים..)

    בקיצור, יש פה עילה לתביעה או שצריך לספוג ולהמשיך?

    נ.ב. יש לי צילומים של כל ההתכתבויות וההודעות שלה.

    • מענה
      עו"ד אורי שורר | 20/04/2023 17:06

      דבי שלום,

      כדי לענות על שאלתך עלי לראות מה בדיוק נכתב עליך. ככל שהדברים שנכתבו חורגים מדיון ציבורי ואכן מטרתם לפגוע בך כי אז ייתכן ויש לך עילות תביעה.

      מציע להתייעץ עם עו"ד על מנת שיוכל לעיין בכל ההודעות שנכתבו, לרבות ההודעות שאת כתבת ושמנהלת הקבוצה כתבה בגין זה.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

      • תודה על המענה
        דבי | 20/04/2023 18:07

        תודה על המענה, מעריכה מאוד